Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2012 » Mart » 29 » POBOLJŠANJE KLJUČNE KOMPETENCIJE „UČITI KAKO SE UČI”
18.43.00
POBOLJŠANJE KLJUČNE KOMPETENCIJE „UČITI KAKO SE UČI”

Profesionalni razvoj na nivou škole,zamišljen kao niz svakodnevnih aktivnosti u kojima učestvuju svi nastavnici,daje i  prve konkretne rezultate,u smislu sve izraženijih potreba nastavnika da rade na svom profesionalnom usavršavanju.  Sve češće nastavnici žele da pohađaju seminare i razne aktivnosti koje će dopuniti njihov profesionalni portfolio.

Jedan od seminara,organizovan na internom nivou,a po obrascu i  preporuci Evropske fondacije za obuku(ETF),održan  je u našoj skoli u oktobru 2011.godine. Tema obuke: POBOLJŠANJE KLJUČNE KOMPETENCIJE „UČITI  KAKO SE UČI”,zapravo je jedno ime  za sve one aktivnosti koje sprovodimo svakodnevno kako bismo pronašli najbolji način da unaprijedimo svoje znanje i adekvatno upravljamo njime.

Postoji osam ključnih kompetancija za cjeloživotno učenje,koje jedan dobar nastavnik mora svakodnevno kod sebe da unapredjuje.Za nas je,kao predavače,najbitnija,ipak,ključna kompetencija „UČITI  KAKO SE UČI”.

O ovoj kompetenciji i načinu da istu unaprijedimo i kod svojih učenika, biće riječi  na jednodnevnoj obuci koju tim za PRNŠ organizuje i za sve nove,zainteresovane polaznike .Svim nastavnicima, koji budu pohađali obuku,biće uručeni i sertifikati.

Fotografije se nalaze u rubrici Fotoalbum.

Društvene mreže