Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2012 » April » 10 » PISA testiranje 2012.
21.21.09
PISA testiranje 2012.

U našoj školi je 10.04.2012. godine sprovedeno PISA (Programme for International Student Assessment) testiranje učenika 1996. godišta. Testiranjem su bila obuhvaćena 132 učenika na dvosatnom testiranju iz matematike, prirodnih nauka i čitalačke pismenosti. Nakon PISA testiranja rađenog na papiru i popunavanja upitnika takođe je rađeno i  40 – minutno testiranje  rješavanja problema koje se radi na računaru.

Prisustvo učenika je bilo zadovoljavajuće na testiranju na papiru, prisustvovala su 124 učenika.

Testiranje na računaru je trebalo biti  sprovedeno na uzorku od 53 učenika koji su izdvojeni iz grupe učenika koji su učestvovali u testiranju na papiru, ali  s obzirom na to  da je odziv učenika na ovom dijelu testiranja bio mali, testiranje je urađeno na uzorku od 34 učenika.

Svi podaci koji su prikupljeni u PISA testiranju su strogo povjerljivi. Nijedno lice niti škola se neće identifikovati u bilo kojem izvještaju koji se objavi po osnovu programa testiranja.

Učestvovanje u programu PISA je značajno zbog toga što se rezultati testiranja mogu koristiti za ostvarivanje slededih ciljeva:

* da bi se ukazalo na to koliko su učenici u Crnoj Gori pripremljeni za učenje nakon završetka školovanja;

* da ih škole, obrazovni sistemi i Vlada mogu koristiti za identifikovanje oblasti koje treba poboljšati i

* da bi se omogućila međunarodna komparacija postignuća učenika i uslova učenja u različitim zemljama.

Društvene mreže