Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2012 » Jun » 13 » Mladi pronalazači naše škole na Sajmu inovatora u Podgorici
08.40.21
Mladi pronalazači naše škole na Sajmu inovatora u Podgorici

              U subotu, 07.04. 2012. godine u holu Tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore, održan je Sajam ,,Mladi pronalazači Crne Gore”. Sajam je drugi po redu u organizaciji Ministarstva prosvjete i sporta Crne Gore, Ministarstva nauke Crne Gore, Centra za stručno obrazovanje i Biznis inkubatora-Podgorica. Na Sajmu je svoje pronalaske prezentovalo dvadesetak timova sa oko trideset inovacija.

              Naša škola je učestvovala na Sajmu pronalazača, sa svojim inovatorskim timom u sastavu Jelena Lacman, Jezdimir Lončar i mentor Vladan Avramović. Naš inovatorski tim je prezentovao tri pronalaska:

·         Psihološko-pedagoški upitnik u papirnoj i WEB formi,

·         Limenka - LED lampa i

·         Osvetljenje stepeništa sa LED trakama i LOGO-m.

            Svaki inovatorski tim prezentovao je svoje pronalaske posjetiocima Sajma i svim zainteresovanim kao i stručnom žiriju koji je imao težak posao da na kraju Sajma izabere najbolje. Odlučivale su nijanse u pogledu ukupnog broja bodova. Dodijeljene su nagrade za prvo i četiri nagrade za drugo mjesto-diplome i novčane nagrade. U ukupnom  plasmanu naša škola je osvojila drugu nagradu za uspješno kompletirane pronalaske.

            Ove godine učestvovali su studenti tehničkih fakulteta iz Podgorice sa svojim profesorima-mentorima. Oni su bili u drugoj grupi za dodjeljivanje nagrada.

             Naš tim je u potpunosti opravdao očekivanja u pogledu ukupnog plasmana i dobio niz pohvala od organizatora i učesnika Sajma.

                                                           

 

                                                                     prof. Vladan Avramović, dipl.inž.el.

Društvene mreže