Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2012 » Decembar » 9 » PROSLAVA DANA ŠKOLE 2012. godine
22.59.35
PROSLAVA DANA ŠKOLE 2012. godine

Povodom Dana škole, 18. Novembra, u školi je održana  svečana sjednica Nastavničkog vijeća, kojoj su prosustvovali svi  radnici škole, penzioneri, članovi Školskog odbora i pozvani gost, gradonačelnik opštine Pljevlja gosp. Miloje Pupović. Radnicima škole koji su penzionisani u prošloj školskoj godini uručeni su prigodni pokloni. Prisutnima su se obratili predsjednik Školskog odbora gosp. Vladica Avramović i direktor škole. Nakon sjednice izveden je kulturno - zabavni program.

Već nekoliko godina uzastopno članovi Dramske, Recitatorske i Novinarsko - literarne sekcije se uključuju u program proslave 18.novembra, Dana škole . 

Članovi Dramske sekcije Srednje stručne škole su se oprobali kao glumci u Sterijinoj komediji Zla žena, a uspjeli su da vrlo kvalitetno obrade i dramsku interpretaciju Desankine pjesničke zbirke Tražim pomilovanje. Organizator i idejni tvorac ovog programa je profesor Crnogorskog - srpskog, bosanskog  i hrvatskog jezika i književnosti Bojan Strunjaš.

Mladi recitatori su pokazali izuzetnu umješnost u kazivanju vrlo  zahtjevnih i složenih književnih tekstova, među kojima se posebno istakao učenik koji je kazivao odabrane odlomke iz Selimovićevog romana Derviš i smrt. U cjelokupan  program su bili uključeni i mladi muzičari,  kao u učenici naše škole koji su članovi Kulturno - umjetničkih društava "Volođa” i "Pljevlja”.  

Članovi Novinarsko - literarne sekcije su bili angažovani na izradi školskog lista Srednjoškolac, koji već šest godina prati aktuelna dešavanja u Školi, bavi se temama iz đačkog života, temama iz našeg svakidašnjeg života, pitanjima nauke i obrazovanja, a sve u namjeri da prezentuje godišnji rad Škole i ostvari saradnju sa lokalnom zajednicom i školama iz okruženja. Nizom interesantnih i raznovrsnih sadržaja, kao i kvalitetom i brojnošću učeničkih radova, ovaj list je postao prepoznatljiv ne samo u našem gradu, već i u široj zajednici. List se može preuzeti sa ovog sajta.

Društvene mreže