Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2013 » Mart » 4 » 5. mart - Dan energetske efikasnosti
14.21.16
5. mart - Dan energetske efikasnosti

Povodom 05. marta, svjetskog Dana energetske efikasnosti, Ministarstvo ekonomije organizuje Sajam energetske efikasnosti u tržnom centru Delta siti od 03. do 05. marta 2013. godine, u periodu od 10:00 do 22:00 sata.

Otvaranje Sajma je planirano za nedjelju, 03. mart u 10:00, dok će pomoćnik ministra ekonomije za energetsku efikasnost Dragica Sekulić, dati izjavu za medije istog dana u 12:00 u atrijumu Delta sitija.

Učesnici sajma, pored Ministarstva ekonomije, su: GIZ, BB Solar, Ening, ETG grupa, Mikromont, Nemo-mont, Sistem, Solaria, Tedeko Solar Energy, Globex, Dihtovanje CG, NLB Montenegrobanka, Hypo Alpe Adria banka. 

Svjetski dan energetske efikasnosti je prilika da se građani, na krajnje jednostavan način, informišu o energetskoj efikasnosti, o načinima na koje mogu racionalno da koriste energiju, kako da primjene energetsku efikasnost u svom svakodnevnom životu, kao i o projektima koje realizuje Ministarstvo ekonomije, a tiču se energetske efikasnosti.

Na sajmu će ove godine između ostalog biti promovisan projekat Montesol, tako da su većina izlagača ujedno i partneri Ministarstva ekonomije na ovom projektu. Zainteresovani građani će biti u prilici da u neposrednom razgovoru sa predstavnicima izlagača uvide značaj, ali i povoljnosti koje nudi projekat Montesol i da se upoznaju sa mehanizmom samog projekta.

Značajan dio ovogodišnje manifestacije posvećen je i učenicima osnovnih škola. Učenici će biti u prilici da u bioskopu Sinepleks, odgledaju mini seriju "Energetska efikasnost nije mogućnost, ona je moć" i tako uvide značaj energetske efikasnosti, a nakon toga će u okviru interaktivnih radionica iznijeti svoja razmišljanja o značaju energetske efikasnosti.

 

Za više informacija pogledajte na našem linku  "energetska efikasnost”.

  • www.energetska-efikasnost.me
  • Društvene mreže