Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2013 » April » 16 » STRUČNI ISPIT 2012/13
15.24.22
STRUČNI ISPIT 2012/13
Eksterni dio stručnog ispita iz predmeta crnogorski-srpski, bosanski, hrvatski jezik i književnost održan je i sproveden u našoj školi u subotu, 13. 04. 2013. godine.

Ispit iz ovog predmeta polagalo je 158 redovnih i 3 vanredna učenika. Da podsjetimo, stručni ispit za maturante stručnih škola sastoji se od eksternog dijela ispita koji se organizuje na državnom nivou i internog dijela ispita koji organizuje škola u skladu sa Pravilnikom i školskim koordinatorom.

Obavezni dio eksternog stručnog ispita za sve učenike je pisanje eseja na jednu od dvije zadate teme iz predmeta crnogorski-srpski, bosanski, hrvatski jezik i književnost, a učenici mogu da izaberu u skladu sa svojim postignućima i interesovanjima, drugi dio eksternog ispita koji biti ili test iz matematike ili test iz stranog jezika.

Predložene teme u junskom roku 2013. godine za pisanje eseja bile su:

1.      Upotreba stranih riječi- pomodorstvo ili potreba

2.      „Od svega što čovjek podiže i gradi ništa nije vrjednije od mostova " (Ivo Andrić)

Zanimljivo je napomenuti da se učenici naše škole u najvećem broju opredijele za pisanje eseja na „slobodnu" temu i da je zastupljenost teme iz gradiva ili , bar, ravnopravnost u odnosu na „slobodnu" temu kojim se, u budućem vremenu, moramo svi pozabaviti kako bi i rezultati naših učenika biti što bolji!

  • Detaljnije>>
  • Društvene mreže