Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2013 » Novembar » 13 » U Pljevljima je od 28. do 30. oktobra održan seminar u okviru projekta „Podrška inkluziji u stručnom obrazovanju“.
17.33.45
U Pljevljima je od 28. do 30. oktobra održan seminar u okviru projekta „Podrška inkluziji u stručnom obrazovanju“.
Ministarstvo prosvjete Vlade Crne Gore, Centar za stručno obrazovanje i Kultur Kontakt iz Austrije, sprovode projekat „Podrška inkluziji u stručnom obrazovanju". U okviru ovog projekta u našem gradu  se održao trednevni seminar, kao prvi od tri predviđena modula. Ovim projektom obuhvaćeno je 15 od ukupno 37 srednjih stručnih škola u Crnoj Gori. Treneri na prvom modulu bili su Svetlana Dujović, Džana Baković i Milana Raičević. Baković nam je rekla da su na ovom seminaru učešće uzeli predstavnici škola iz Podgorice, Rožaja, Bijelog Polja i Pljevalja. Predstavnici JU Srednje stručne škole  – Pljevlja su bili Aldina Strujić i Radan Kartal.

U Srednjoj stručnoj školi u našem gradu, nastavu pohađaju tri učenika sa lakšim tjelesnim smetnjama i samo se za jednog učenika radi IROP, a ostali prate nastavu po redovnim nastavnim planovima i programima rada. Kako nam je rekao pedagog ove škole, Radan Kartal, za jednog učenika je obezbjeđeno izvođenje nastave u prizemlju škole i za njega je škola konkurisala i obezbjedila asistenta u nastavi, kroz saradnju sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore i NVU Zračak nade iz Pljevalja.

Vjera Mitrović-Radošević iz Centra za stručno osposobljavanje rekla nam je da je u prethodnoj školskoj godini oko 70-ero djece sa posebnim potrebama bilo uključeno u redovno školovanje u srednjim stručnim školama na nivou Crne Gore. Cilj ovog projekta je obuka nastavnika i pedagoško-psiholoških službi radi pružanja što boljeg stručnog osposobljavanja učenicima sa posebnim obrazovnim potrebama i njihove buduće integracije na tržištu rada.

Društvene mreže