Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2013 » Decembar » 5 » JAVNI ČAS POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA OSOBA SA INVALIDITETOM
22.05.43
JAVNI ČAS POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA OSOBA SA INVALIDITETOM
Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, profesorica Zagorka Kalović održala je u prostorijama Srednje stručne škole u Pljevljima javni čas posvećen osobama sa invaliditetom i smetnjama u razvoju. Času su prisustvovali predstavnici JU Dnevni centar Pljevlja, predstavnici NVU Zračak nade, profesori i učenici Srednje stručne škole.

Volonteri u JU Dnevni centar, inače učenici naše škole, govorili su o svojim volonterskim iskustvima u ovoj organizaciji, o značaju ravnopravnosti svih članova društva, o oblicima i vidovima smetnji u razvoju i potrebi jačanja inkluzivnog duha u široj društvenoj zajednici. Učenik IV-4 odjeljenja, Rijad Kriještorac, inače učenik obuhvaćen programom inkluzivnog obrazovanja, pročitao je svoj pismeni zadatak u kome je opisao svoja đačka iskustva u ovoj školi i čari koju nosi druženje sa vršnjacima.

Profesorica Kalović je najavila da volonteri naše škole pripremaju dramsku predstavu sa drugarima iz Dnevnog centra koja će se povodom novogodišnjih praznika održati u Domu vojske.
Društvene mreže