.

Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2014 » Februar » 27 » Predavanje na temu: ,,Prevencija u razumijevanju policijskih poslova i ovlašćenja''
12.30.38
Predavanje na temu: ,,Prevencija u razumijevanju policijskih poslova i ovlašćenja''

Saradnja JU SSŠ-Pljevlja i CB Pljevlja

Pljevlja, februar 2014.god.

 

Predavanje na temu:

,,Prevencija u razumijevanju policijskih poslova i ovlašćenja''

Jednočasovnom prezentacijom pred učenicima završnih razreda, za svako odjeljenje posebno, kontakt policajac gosp. Nedjeljko Svrkota je u toku februara2014. predstavio policijske poslove i ovlaštenja.

Osnovni cilj ove aktivnosti je edukacija učenika završnih razreda JU Srednje stručne škole i podizanje nivoa znanja o poznavanju policijskih poslova i ovlašćenja. Cilj je bio da učenici, budući punoljetni gradjani društva,  iz neupućenosti i neznanja ne ulaze u sukob sa zakonom, a posebno kada su upitanju policijski poslovi i zadaci. Aktivnost će imati periodični jednogodišnji karakter.

U toku realizacije ovih aktivnosti  najčešća pitanja koja su učenici postavljali odnosila su se na primjenu policijskih ovlašćenja  i njihovu praktičnu primjenu, kao i njihova prava, dokumenta koja su potrebna za prelazak državne granice, obaveza nošenja lične karte i sl.

Na kraju predavanja, učenici su pokazali koliko su novih informacija dobili i koliko su svojih predrasuda i dilema mogli da riješe tokom ovog predavanja.  Na osnovu razgovora sa učenicima moglo se zaključiti da su učenici prije predavanja imali jako malo znanja  o kontakt policiji, policijskim poslovima  i ovlašćenjima, kao i da se  policiji mogu obratiti kad god im je potrebna pomoćjer policija štiti gradjane i njihova prava.

 

 

 

Društvene mreže