Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2014 » Maj » 31

Najbolji učenici iz Pljevalja

Rade Babić, učenik Srednje stručne škole iz Pljevalja, pobijedio je na državnom takmičenju iz automehatronike. Drugo mjesto pripalo je učeniku iste škole Vasiliju Bojoviću, a treće je osvojio njihov vršnjak Srđan Lozo iz Srednje mješovite škole ,,Mladost“ iz Tivta. Mentor našim pobjednicima je prof. Vidak – Darko Vuković.
 


Osmo nacionalno „Takmičenje u znanju i vještinama iz automehatronike“ za učenike srednjih stručnih škola u Crnoj Gori održano je u utorak, 27.05.2014.god. u auto-servisu „Višni“ u Podgorici. Osamnaest učenika iz Pljevalja, Ulcinja, Tivta i Podgorice pokazalo je teorijsko i praktično znanje u tom novom zanimanju koje objedinjuje mehaniku, elektroniku, hidrauliku i pneumatiku.

Takmičenje su organizovali Udruženje zanatlija motornih vozila i Zanatsko-preduzetnička komora, u saradnji sa Centrom za stručno obrazovanje. Takmičenje je dio šireg konteksta saradnje privrede i školstva, koje zanatske organizacije u Crnoj Gori promovišu od 2007.godine, kao evropski ključ za rješavanje problema stručnog kadra i nezaposlenosti.

Sve čestitke našim učenicima i mentoru, koji nastavljaju da naš grad i šk ... Detaljnije »

Datum: 31 Maj 2014

Društvene mreže