Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2015 » Februar » 17

     Profesionalni razvoj nastavnika predstavlja kontinuirano sticanje, proširivanje znanja i vještina koje su potrebne za unapređenje kvaliteta nastave i postignuća učenika.

     Profesionalni razvoj na nivou škole (PRNŠ) predstavlja kontinuirani proces koji obuhvata različite aktivnosti koje se realizuju u školi. PRNŠ pruža mogućnost sticanja različitih vještina i kompetencija svim nastavnicima. Organizovanjem i realizacijom aktivnosti PRNŠ-a obezbjeđuje se kvalitetna i uspješna saradnja sa kolegama, pedagoško-psihološkom službom i upravom škole.

     Osnova na kojoj počiva PRNŠ (nastavnici uče jedni od drugih) podrazumijeva timski rad koji daje mogućnost stvaranja i razmjene novih ideja, ali i znatno veću efikasnost u radu pojedinca.

Sredinom marta u našoj školi će se održati seminar za nastavnike Srednje stručne škole .Iz Kataloga programa stručnog usavršavanja nastavnika  Zavoda za školstvo odabrana su dva seminara i to:

1. Problemsko učenje i kreativno  rješavanje problema 

2. Tehnike za prevladavanje  stresa  zaposlenih u obrazovanju

    Nastavnici će izabrati koji seminar im više odgovara.

     Svi nastavnici SSŠ koji imaju uslov za sticanje višeg zvanja treba da podnesu zahtjev i ovjerene kopije dokumenata direktoru škole najkasnije do 15.maja 2014.godine.

Sve priručnike i pravilnike ... Detaljnije »

Datum: 17 Feb. 2015

Društvene mreže