Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2015 » Decembar » 23

21.12.2015. godine, u Ministarstvu prosvjete, je zvanično promovisan web portal www.obrazovanjeiprivreda.me. Portal je urađen za potrebe unapređenja saradnje između poslodavaca i škola u dijelu obavljanja praktičnog obrazovanja učenika srednjih stručnih škola u realnim uslovima rada.

Svečanu promociju je otvorio generalni direktor direktorata za opšte srednje, srednje stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Ministarstvu prosvjete gospodin Veljko Tomić, a učesnicima se obratila gospođa Elvira Hadžibegović-Bubanja, kao predstavnica KulturKontakt-a.

Portal je nastao u okviru regionalnog projekta „Jačanje saradnje škole i privrede“ koji je finansirao austrijski KulturKontakt. Crna Gora je jedina od zemalja učesnica ovog projekta koja je uspjela da aktivnosti na razvoju portala izvede do kraja. Portal će u narednom periodu služiti kao alat za brže i lakše povezivanje poslodavaca i škola, jer će sadržati sve potrebne informacije o potrebama privrede u smislu obrazovnog profila, broja učenika i perioda angažovanja sa jedne strane i ponude od strane škola sa druge. Pored informacija o ponudi i potražnji, portal će sadržati i druge relevantne podatke radi boljeg razumijevanja sistema obrazovanja i mogućnosti povezivanja sa školama.

... Detaljnije »

Datum: 23 Dec. 2015

Društvene mreže