.

Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2017 » Decembar » 12 » Izvještaj sa Oglednog časa
07.41.36
Izvještaj sa Oglednog časa

 

Dana 12.12.2017. godine, učenici obrazovnog profila ekonomski tehničar, bankarskog smjera, održali su Ogledni čas na temu: Vrste bankarskih poslova i formulari za odobravanje kredita. U organizaciji i izvođenju časa učenicima su pomagali predmetni nastavnici ekonomske grupe predmeta Amira Čolak i Marija Vučetić. U uvodnom dijelu časa prisutnim gostima, učenicima i profesorima, obratio se direktor škole Mervan Avdović, ističući zahvalnost predstavnicima NLB banke: vršiocu dužnosti gospođi Almi Mehonić i kreditnom referent gospodinu Tariku Dalagiji, za izdvojeno vrijeme i saradnju sa školom.

 

Kroz Power Point prezentaciju, kao korak upoznavanja, učenici su prisutnim približili viziju, vrijednosti i poslovanje NLB banke. Gosti iz NLB banke govorili su nešto više o vrstama bankarskih poslova i uslugama koje oni pružaju, elektronskom sistemu plaćanja i plaćanja putem mobilnih telefona i platnih kartica. Nakon izlaganja gostiju, učenice su imale priliku da postave nekoliko pitanja, kao npr.: ”Koliko su vaši korisnici ažurni po pitanju izmirivanja svojih obavaza?”, ”Na koji način doživljavate neku banku u Pljevljima kao konkurenciju?”, ”Na koji način vi reagujete na kritiku? Da li to zavisi od trenutnog raspoloženja, ili uvijek preovladava etički kodeks?”.

Sa zaposlenima u NLB banci sprovedena je anketa koju su pripremili učenici bankarskog smjera. Odgovori u anketi od strane zaposlenih uglavnom su bili pozitivni, osim dva odgovora gdje su zaposleni odgovorili: ”Nisam siguran.” i ”Siguran sam.”.

 

Na kraju časa svim prisutnim gostima zahvalili smo se na saradnji i poželjeli uspješan radni dan.

 

Učenici obrazovnog profila ekonomski tehničar, bankarski smjer, odjeljenja IV-4 koji su pripremali i izvodili Ogledni čas su: Benović Anita, Bajić Milka, Džogaz Sanja, Tejić Sara, Tošić Marina, Nenezić Ana, Šljivić Anđela i Gogić Marijana.

Zahvaljujemo se i profesorima škole koji su bili prisutni: Šabanić Fadliji, Jović Nadi, Kartal Danijeli, Todorić Tanji, Damjanović Jeleni, Čolović Branislavi, Sušić Dragani, Memić Merdžani, Bećović Aldini, Gačević Darku, Džidić Adnanu, Čolović Milici i Bajić Bubi.

 

Predmetni profesori:

Čolak Amira

Marija Vučetić

 

Društvene mreže