.

Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2019 » Mart » 5 » Posjeta Upravi lokalnih javnih prihoda
07.25.13
Posjeta Upravi lokalnih javnih prihoda

Dana 28.02.2019.godine, učenici odjeljenja III1, finansijski smjer bili su u posjeti Upravi lokalnih javnih prihoda Opštine Pljevlja. Naša tema za ovo okupljanje su lokalni javni prihodi i javni rashodi. Pomoć oko cijelog projekta pružila nam je profesorica Amira Čolak.

 

Doček je bio jako prijatan uz  društvo Dragomira Gospića, Gorana Bajića i Vladimira Džuverovića. Direktor Uprave lokalnih javnih prihoda Dragomir Gospić nas je upoznao sa radom lokalne uprave. Goran Bajić (diplomirani pravnik) je istakao značaj samog poreza u vezi prometa nepokretnosti koji propisuje Crna Gora. Porez na nepokretnost se utvrđuje u zavisnosti u kom dijelu grada se nalazi nepokretnost, od čega je napravljena, koji je materijal u pitanju. Što se ovog poreza tiče, porez nije isti i u Pljevljima i u Podgorici. U daljem izlaganju naučili smo sve o porezu na nasleđe i poklon. Sledeći nam se obraća Vladimir Džuverović koji ističe pojam javnih rashoda, njihov značaj, kao i podjelu na tekuće i kapitalne.

 

Za kraj ističemo da nam se predavanje veoma dopalo, jer smo naučili dosta novih stvari, koje kasnije možemo praktično primijeniti. Predavanju su prisustvovali: Ilma Alispahić, Amela Bekto, Nejra Bašić, Pavle Borović, Srđan Vemić, Marko Dragaš, Miloš Jović, Nevena Marić, Simon Marjanović, Milica Starovlah, Jana Sandić, Samra Stovrag i Marko Terzić.

Društvene mreže