.

Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2019 » Mart » 29 » Učenici saobraćajnog smjera Srednje stručne škole posjetili su Sajam automobila u Beogradu
07.46.03
Učenici saobraćajnog smjera Srednje stručne škole posjetili su Sajam automobila u Beogradu

Srednja stručna škola dobila je obavještenje da se u Beogradu održava Sajam automobila od 22. do 31. Marta.

Sa oduševljenjem smo odlučili da posjetimo Sajam i već ubrzo potom počeli da razmišljamo o širokom spektru svijetskih moto brendova.

Vrijeme polaska bilo je u 04:00h. Put je trajao sedam sati,a nama je brže prošao uz pjesmu i druženje.

Stigli smo u 11:00h kupili smo karte i sa velikim uzbuđenjem smo ušli na Sajam automobila. Profesori koji su nas vodili omogućili su nam slobodno vrijeme do 14:00h. Sajam automobila je predstavljao pravi spektakl. Sjaj i glamur je privlačio pažnju svih posjetila, pogotovo potencijalnih kupaca.

Predstavljeni su svi vidovi drumskog saobraćaja  i automobilske industrije, lakih dostavnih vozila i garažno-servisne opreme, lizing kompanija i osiguravajućih društava. Međunarodni Sajam automobila, najstariji i najprezentativniji regionalni događaj u sektoru automobilske industrije, obilježio je prošle godine jubilej 80.godina postojanja. Poslije obilaska i saznavanja raznih informacija o automobilskoj industrij, našli smo se sa profesorima.

U 14:30h ušli smo u autobus i zaputili smo se u Knez Mihailovu, gdje smo imali slobodno vrijeme do 18:00.

Takođe, smo obišli i Kalamegdansku tvrđavu. To je mjesto za koje se vežu razne istorijske priče i legende. Poslije obilaska Kalemegdana otišli smo u Knez Mihailovu ulicu koja je najljepša trgovačka i pješačka zona, zakonom je zaštićena kao jedna od najstarijih najvrijednijih gradskih spomeničkih ambijenata. Slobodno vrijeme prošlo nam je brzo i kvalitetno. U 18:00h ušli smo u autobus i  krenuli nazad u naš zavičaj.

Kući smo se vratili sa mnogo uspomena na koje često mislimo i kojih ćemo se sjećati još dugo. Ostalo je mnogo predivno iskustvo i nadamo se da ćemo moći još da ih steknemo.

Takođe se zahvaljujemo sponzorima koji su nam omogućili putovanje to su: Uprava za šume, Sekretarijat za društvene djelatnosti Opština Pljevlja, Sindikat radnika rudnika uglja i  Auto-servis Knežević.

Za dobru organizaciju puta i veliko strpljenje želimo da se zahvalimo profesorima: Sredoju Cmiljaniću, Radenku Lacmanoviću i Darku Gačeviću.

Posebnu zahvalnost upućujemo vozaču Srđanu Marjanoviću koji je pokazao mnogo strpljenja i ljubaznosti.

 

Nađa Jelovac i Anastasija Cmiljanić, učenice Srednje stručne škole .

Društvene mreže