.

Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2019 » April » 9 » 5.April dan dobrih dijela (Good Deeds Day)
12.24.17
5.April dan dobrih dijela (Good Deeds Day)

Dan dobrih dijela je godišnja tradicija širom svijeta,stotine hiljada volontera pomaže drugima,vjerujući u ideju da svaka osoba može da učini nešto dobro i promjeni svijet.

Dan dobre volje je inicirala Šari Arison,poslovna žena i filantrop 2007.god.a pokrenula ga je i organizovala Ruach Tova organizacija dio The Ted Arison Family Foundation. 

 

Naša ideja i ideja naših profesora bila je da doprinesemo danu dobrih dijela time što cemo ofarbati ogradu unutar škole.

 

Uz pomoć naših profesora Murić Suada i Cvijović Vladana i naših učenika:Ćirović Aleksandra,Žderović Dženana,Gerina Majra,Rosić Margita,Starovlah Anđela,Čvorović Isidora,Koštović Ajla,Čuturić Lejla,Laketić Nikolina,Milojevićv Milana,Lončar Filip i Cupara Andrija smo uspješno realizovali akciju.

 

Realizacija projekta je protekla kako smo i planirali, za ovu akciju prijavilo se i veliki broj učenika koji su htjeli uzeti učešća. S obzirom da je mali projekat i da nezahtijeva puno učesnika, potrudili smo se da izaberemo medju njima nekoliko njih slučajnim odabirom. Ponosni smo što se je prijavilo  toliko učesnika koji žele doprinijeti svojim učešćem za dobrobit naše škole, zajednice.

 

Nadamo se da ćemo u buduće imati veći broj ovakvih akcija gdje ćemo uključiti vise mladih ljudi koji žele doprinijeti dobrobiti društva. Zahvaljujemo se ovim mladim ljudima kao i Upravi škole koja nam je izašla u susret na čelu sa direktorom Miljanom Mitrovićem i pomoćnikom Milicom Čolović, koji su nam dobavili potrebni material.

 

Ponosni smo što smo malim gestom doprinjeli da se ova tradicija nastavi.

 

 

Učenice:

Dzenana Žderović,

Aleksandra Ćirović

 

 

 

Društvene mreže