.

Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2019 » April » 16 » Obilježavanje Svjetskog dana štednje
06.47.59
Obilježavanje Svjetskog dana štednje

Povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje 31.oktobra, učenici četvrtog razreda, obrazovni profil ekonomski tehničar, bankarski smjer su posjetili filijalu NLB banke u Pljevljima.

U posjeti su bile učenice: Nikolina Gospić, Jovana Gomilanović, Ksenija Luković, Vesna Opančina i Lejla Džinović. Podršku u organizaciji i realizaciji posjete su pružile nastavnice ekonomske grupe predmeta Amira Čolak i Marija Vučetić. Cilj posjete je bio da učenici prošire svoja znanja vezano za štednju, da se upoznaju sa vrstama štednje, kamatom na štednju i troškovima štednje.

 

U NLB banci su nas srdačno dočekale Alma Mehonić, vršilac dužnosti vođe filijale i Jelena Čepić  komercijalista za fizička lica. Jelena Čepić je govorila o oročenoj štednji, štednji po viđenju, medenoj štednji za djecu, kamatama na štednju koje su povoljne.

 

Učenice su postavile pitanja vezano za štednju. Neka od pitanja su: Koliki su troškovi vođenja štednog uloga, mogu li se dodavati sredstva na već sklopljeni ugovor o štednji, da li se plaća porez na dobit ostvaren deviznom štednjom, uporediti štednju prije deset godina u odnosu na danas? Jelena Čepić je dala kvalitetne odgovore na postavljena pitanja. Učenice su zadovoljne predavanjem i odgovorima koje su dobile. Zahvalili smo se na prijemu i poželjeli im uspješan ostatak radnog dana.  

                                                                                           Učenice:

                                                                                           Luković Ksenija

                                                                                           Džinović Lejla

Društvene mreže