.

Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2019 » April » 16 » Konferencija za nastavnike srednjih škola u Crnoj Gori i Poslovni izazov održani na Univerzitetu Donja Gorica
20.08.39
Konferencija za nastavnike srednjih škola u Crnoj Gori i Poslovni izazov održani na Univerzitetu Donja Gorica

Konferencija za nastavnike srednjih škola u Crnoj Gori održana je u periodu od 17-18 . januara na Univerzitetu Donja Gorica (UDG).Struktura same konferencije bila je zasnovana na kombinaciji interaktivnih panela, okruglih stolova , kreativnih radionica  i  tim-bilding aktivnosti za nastavnike.

Predavači/panelisti konferencije bili su : rektor UDG Veselin Vukotić ,  prof. dr Miomir Anđić , predstavnik Ministarstva prosvjete , mr Đurđina Bulatović , predstavnica Ministarstva nauke Crne Gore , direktor Centra za stručno obrazovanje Duško Rajković , direktor Agencije za kontrolu i obezbeđenje kvaliteta visokog obrazovanja prof. dr Srđa Popović , direktor Junior Achievment Serbia Darko Radičan...

Kada su u pitanju tim-bilding aktivnosti profesori su imali zadatak da osmisle profil maturanta koji je spreman za akademske izazove i/ili tržište rada odnosno koja znanja i vještine mora da posjeduje da bi bio maksimalno spreman za suočavanje sa akademskim izazovima ili u slučaju onih koji ne žele ili nisu u mogućnosti da studiraju , za tržište rada.Takođe , nastavnici su imali zadatak da predlože i mjere podsticanja srednjoškolaca za lično i profesionalno usavršavanje.Rezultati  prezentacija (rešenja ) će biti sintetisani u jedan zajednički dokument koji će biti proslijeđen resornim ministarstvima kao jedan veliki zajednički zaključak sa ove Konferencije s ciljem  da se doprinese unapređenju  obrazovnog sistema u cjelini .

Konferenciji su prisustvovale  profesorice : Adisa Malagić ( JU Gimnazija „ Tanasije Pejatović“ )  , Amira Čolak i Merdžana Memić ( Srednja stručna škola –Pljevlja ).

U periodu održavanja Konferencije ( tačnije od 16-18.januara) na UDG organizovan je i realizovan Poslovni izazov  , preduzetničko-istraživački poduhvat na kojem je učestvovalo  150 najboljih srednjoškolaca iz  gotovo svih srednjih škola u Crnoj Gori. Pravo da učestvuju u projektu dobili su učenici koji su bili najbolji u izradi rada na temu : „ Ja na vrhuncu poslovne karijere“. Poslovni izazov bio je takmičarskog karaktera čiji je organizator Studentski biznis centar ( SBC )  koji  funkcioniše pod okriljem UDG. Takmičenje se sastojalo u rješavanju zadatog problema , izrade biznis planova i prezentovanja pred stručnim žirijem. Takođe , učenici su imali priliku da  slušaju predavanja eminentnih stručnjaka iz zemlje i inostranstva , kreiraju mrežu poznanstava sa srednjoškolcima  iz ostalih regija Crne Gore i učestvuju u brojnim kreativnim radionicama.

Učesnici  Poslovnog izazova bili su učenici Gimnazije „ Tanasije Pejatović “ i Srednje stručne škole-Pljevlja  i to : Alija Šabanović , Adelisa Kriještorac , Nevena Marković, Branislav Đurović i Imar Čuturić.

Društvene mreže