Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2019 » April » 22

Dana, 11.aprila 2019.godine , održan je Ugledni čas iz predmeta Kuvarstvo i vježbe iz kuvarstva. Čas su organizovale nastavnice praktične nastave: Gorica Manojlović, Sandra Grbović i Jelena Stanimirović; a sa učenicima odjeljenja IV-7(Tehničar kulinarstva). Meni od tri ganga,  pripremali su učenici Vuk Gogić i Uroš Dragašević. Ugledni čas je trajao 60 minuta, a ogranizovan je u prostorijama školskog kabineta za praktičnu nastavu i vježbe. Učenici su pripremali: Potaž od bundeve, Jagnjeći kotlet i punjenu krušku sa jezgrastim voćem i karamelom. Učenici su pokazali veliku snalažljivost u kuhinji, veliku kreativnost, umijeće i znanje.

Uglednom času su prisustvovali nastavnici: Valerija Petrović (predstavnik za PRNŠ), Tanja Todorić, Marija Vučetić, Duška Bjeković, Tatjana Čabarkapa, Draško Kuburović, Vidak Vuković i Đuro Petrović- koordinator za praktičnu nastavu.

Datum: 22 April 2019

Dodjela nagrada za učenike, učesnike Drugog školskog takmičenja iz kuvarstva, održana je  9. aprila 2019. godine  u našoj školi.  Dodjeli nagrada su prisustvovali, osim učenika, nastavnici Ugostiteljkog Aktiva, pedagog škole -  Radan Kartal, koordinator za praktičnu nastavu – Đuro Petrović, profesorica Verica Popović i direktor škole - Miljan Mitrović, koji je učenicima i dodjeljivao nagrade. Dodjelu je snimala i Televizija Pljevlja, a prilog objavila istog dana.

Zahvalnicu za učešće dobili su učenici odjeljenja I-6: Simović Andrijana, Popović Balša i Vučetić Jovan.

Zahvalnicu za učešće i „Najljepši tanjir“ dobili su maturanti: Gogić Vuk, Potpara Ivan i Koruga Bojan.

Bronzanu medalju ... Detaljnije »

Datum: 22 April 2019

U Podgorici, 19.aprila 2019.godine, održan je Sajam učeničkog preduzetništva, koji je bio revijalnog karaktera.

Učestvovalo je 12 srednjih škola iz Crne Gore. Našu školu je predstavljalo preduzeće za vježbu ,, Timber Mont“, odjeljenje III-1 ekonomski tehničar. Mentor je bila profesorica  Nada Jović. Na sajam su išle učenice: Bujaković Ljiljana, Delić Almina i Tahiragić Dalila.

Učenici su svoju kretivnost iskazali kroz izradu suvenira ( magnete i priveske, tehnikom transfer slike na drvo) radili su teglice, fišeke, kutije i čestitke.  Uz timski rad naših  učenika, nije se bilo teško spremiti i predstaviti na ovom sajmu. Škola je obezbijedila prevoz, a sponzor za rekvizit ,,fišeke“ je bio ,,Bazar“- zdrava hrana.

Učenici su stekli ogromno iskustvo. Međusobno su se družili, i stekli nova prijateljstva.  Svak je pokazao svoju kreativnost, i sjajne ideje. Iako su morali da odu i da se vrate za jedan dan, učenicima nije predstavljalo problem krenuti rano iz Pljevalja. Sajam je propratila i RTCG1, i bila veoma zainteresov ... Detaljnije »

Datum: 22 April 2019

KAKO NAPISATI PISMENI ZADATAK

Ugledni čas na temuKako napisati pismeni zadatakodržan je ... Detaljnije »

Datum: 22 April 2019

Dana, 27. marta 2019. godine, održano je Drugo školsko takmičenje iz kuvarstva. Takmičenju su prisustvovali svi nastavnici stručnog aktiva: Remzo Hrković, Duška Bjeković, Sandra Grbović, Gorica Manojlović, Tatjana Čabarkapa i Jelena Stanimirović.  Na takmičenju su učestvovali učenici svih razreda. Mentori učenicima su bile nastavnice: Gorica Manojlović, Sandra Grbović i Jelena Stanimirović. Osnovna namirnica je bila pileće meso. Ukupno je bilo pet grupa, a vrijeme pripreme jela za svaku grupu 60 minuta. Svi učenici su pohvaljeni od strane stručnog aktiva, jer su pokazali veliku posvećenost , snalažljivost, kreativnost i ljubav prema ovom poslu. Škola je za sve učenike, učesnike takmičenja, pripremila skromne, ali lijepe nagrade.

Učenici odjeljenja II-6 (Abazin Arman, Lučić Petar i Kovačević Aleksa) - Punjena piletina sa suvim šljivama i kajsijama (I mjesto)

Učenici odjeljenja III-5 (Slijepčević Adela, Vilić Demir i Tošić Stefan)   - Pil ... Detaljnije »

Datum: 22 April 2019

U ponedeljak, 15.04.2019. godine sa početkom u 12 časova, u sali Opštine Pljevlja, Unija mladih preduzetnika Crne Gore, održala je prezentaciju pod nazivom *Korak ka biznisu*.

 Unija postoji radi podsticanja preduzetništva među mladim ljudima u Crnoj Gori u kojoj mladi preduzetnici  mogu da se povežu i podrže jedni druge, čime bi doprinjeli razvoju sopstvenih preduzeća.

 Kroz video zapis u kome su svoja iskustva iznosili mladi preduzetnici, prisutni su mogli da čuju sa kakvim su se problemima susretali kada su započinjali biznis. Prisutni mladi preduzetnici iz Pljevalja su gostima pričali svoja iskustva i ohrabrivali prisutne mlade ljude da se i oni oprobaju u svom biznisu.

Prezentaciji su prisustvovali i učenici Srednje stručne škole – Ekonomski tehničar  I1 odjeljenja sa profesoricama Nadom Jović, Valerijom Petrović ... Detaljnije »

Datum: 22 April 2019

Društvene mreže