.

Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2019 » April » 22 » Ugledni čas na temu „Kako napisati pismeni zadatak“
07.49.52
Ugledni čas na temu „Kako napisati pismeni zadatak“

KAKO NAPISATI PISMENI ZADATAK

Ugledni čas na temuKako napisati pismeni zadatakodržan je 18. aprila 2019. godine u organizaciji Aktiva nastavnika crnogorskog – srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti.  Času su prisustvovali profesori Srednje stručne škole Pljevlja: Milica Čolović, Vida Milić, Tanja Todorić, Adisa Malagić, Amira Čolak i Valerija Petrović, kao i 26 učenika čiji su pismeni zadaci izabrani da učestvuju na takmičenju za najbolji pismeni zadatak u školskoj 2018/19. godini.

            Cilj časa je promovisanje literarnog stvaralaštva učenika naše škole uz izlaganje profesora o značaju pismenosti i najčešćim dilemama sa kojima se susreću mladi stvaraoci. Čas je koncipiran kroz tri dijela u kojima je riječ učenika praćena uputstvima i savjetima nastavnika. U prvom dijelu časa profesorica Verica Popović je govorila o literarnim afinitetima mladih koji su doveli do organizovanja ovog vida takmičenja, a zatim prvonagrađenim učenicima podijelila knjige i zahvalnice. U drugom dijelu časa nagrađeni učenici su pročitali svoje radove. U katergoriji Tema iz gradiva nagrađeni su radovi: Jelene Anđelić, Jasne Žige i Tijane Todorić, a u kategoriji Slobodna tema radovi: Jane Dajević, Stefana Kamberovića i Srđana Drobnjaka. Treći dio časa posvećen je predavanju profesorica Snežane Grujičić i Jelene Drobnjak, koje su goste i učenike provele kroz osnovne faze kroz koje bi trebalo da prođe jedan kvalitetno urađen pismeni zadatak.

            Članovi žirija na ovom literarnom konkursu: Verica Popović, Snežana Grujičić, Nevenka Mazalica, Gorica Peruničić, Jelena Drobnjak i Svetlana Đukić izjavili su da je ovo prva u nizu planiranih aktivnosti profesora i đaka sa ciljem afirmisanja njihove kreativnosti i njegovanja ljubavi prema pisanoj riječi.

             

 

Društvene mreže