.

Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2019 » April » 22 » SAJAM UČENIČKOG PREDUZETNIŠTVA
18.28.51
SAJAM UČENIČKOG PREDUZETNIŠTVA

U Podgorici, 19.aprila 2019.godine, održan je Sajam učeničkog preduzetništva, koji je bio revijalnog karaktera.

Učestvovalo je 12 srednjih škola iz Crne Gore. Našu školu je predstavljalo preduzeće za vježbu ,, Timber Mont“, odjeljenje III-1 ekonomski tehničar. Mentor je bila profesorica  Nada Jović. Na sajam su išle učenice: Bujaković Ljiljana, Delić Almina i Tahiragić Dalila.

Učenici su svoju kretivnost iskazali kroz izradu suvenira ( magnete i priveske, tehnikom transfer slike na drvo) radili su teglice, fišeke, kutije i čestitke.  Uz timski rad naših  učenika, nije se bilo teško spremiti i predstaviti na ovom sajmu. Škola je obezbijedila prevoz, a sponzor za rekvizit ,,fišeke“ je bio ,,Bazar“- zdrava hrana.

Učenici su stekli ogromno iskustvo. Međusobno su se družili, i stekli nova prijateljstva.  Svak je pokazao svoju kreativnost, i sjajne ideje. Iako su morali da odu i da se vrate za jedan dan, učenicima nije predstavljalo problem krenuti rano iz Pljevalja. Sajam je propratila i RTCG1, i bila veoma zainteresovana da predstavi učenički rad.

  Zbog velike želje i volje koju su učenici pokazali, vratile smo se zadovoljne i srećne jer smo imale tu čast da odemo i predstavimo se na  najbolji mogući način. Možda nam je malo žao što nismo osjetile da učeničko preduzetništvo ima neki veći  značaj za posjetioce Delte.

 

Društvene mreže