.

Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2019 » April » 26 » Fotografije naših učenika “I sjever ima more “ i “Žrtva NE, promjena DA” ostvarili zapažene rezultate na konkursu “Mladi eko-reporteri”
18.44.46
Fotografije naših učenika “I sjever ima more “ i “Žrtva NE, promjena DA” ostvarili zapažene rezultate na konkursu “Mladi eko-reporteri”

Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” dvanaestu godinu za redom organizovala je konkurs „Mladi eko-reporteri” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). Posebne teme 2019. godine su bile: “Odgovorna proizvodnja i potrošnja” i “Eko škole”.
Na konkursu je stiglo preko 480 radova iz 16 srednjih i 33 osnovne škole. U pripremi je pomagalo 76 profesora mentora.
Svečana dodjela nagrada organizovana je u ponedjeljak 22. aprila u 12h u Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici. Nagrade najboljima je uručila mr Ivana Vojinović, generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je i ovogodišnji pokrovitelj i domaćin.

Nakon selekcije, u konkurenciji za nagrade bilo je ukupno: 35 tekstova, 60 fotografija i 20 video klipova. Pristigle radove je početkom aprila 2019. vrednovao desetočlani nacionalni žiri i odabrao najbolje u četiri  tematske cjeline i dvije starosne kategorije 11-14 godina i 15-18 godina.
 Fotografija pod nazivom “ I sjever ima more” , našeg učenika  Lazara Todovića osvojila je drugu nagradu na nacionalnom konkursu u kategoriji “Odgovorna proizvodnja i potrošnja”. Takođe,nacionalni žiri je pohvalio rad “Žrtva NE , promjena DA” u kategoriji eko fotografija čija je autorka bila učenica Katarina Šarančić.  Mentorke učenicima bile su profesorice Adisa Malagić i Zagorka Kalović.Učenici i mentori dobili sertifikate i simbolične nagrade.

Ove nagrade su obaveza ali i podstrek da se iduće godine što više učenika naše škole uključi u ovaj program i svojim istraživanjem putem novinarske produkcije(fotografije,članci,video rad) ukažu i predlože moguća rješenja  za lokalne ekološke probleme.

Društvene mreže