Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2019 » Maj » 14

Na Univerzitetu  Donja Gorica  9.maja 2019. godine održana je na kojoj su učestvovali učenici odeljenja IV-3:Marković Marko,Luković Ksenija,Đukovic Sanja, Mijatović Lucija i mentor,prof. Jović Nada.Tradicija berze jeste da se po mogućnosti  11 najboljih ideja sa Top liste otkupi od preduzetnika širom Crne Gore.S obzirom na broj prijavljenih ideja, koji iznosi 900, formirane su jos A i B lista koje broje 30 ideja,od 11. do 40. mjesta.Učenici su konkurisali sa idejom „TimberKO suvenira“ koja se našla na A listi i otkupljena za 200€ od strane kompanije "VOLI". Učenici imaju mogućnost da registruju preduzeće u roku od dvije godine čija će ovo biti djelatnost. Berzi su prisustvovali: rektor Univerziteta prof. dr Veselin Vukotić i premijer Vlade Crne Gore Duško Marković kao i predstavnici kompanija koji su sponzori berze.  Nakon završene berze organizovano je druženje sa srednjoškolcima.

Ovo predstavlja izuzetan uspjeh kako za Srednju stručnu školu, tako i za navedene učenike jer se u  odnosu na broj prijavljenih, njihova ideja našla se me ... Detaljnije »

Datum: 14 Maj 2019

Učenici Gimnazije „Tanasije Pejatović“ i Srednje stručne škole iz Pljevalja uključeni su u projekat „ Monitoring i promovisanje prava djece i mladih sa invaliditetom bez diskriminacije“ koji sprovodi NVU „Djeca Crne Gore “ iz Podgorice.Projekat je finansijski podržalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

U okviru ovog projekta, u prostorijama Gimnazije i Srednje stručne škole realizovane su  tri radionice sa  grupom od 30 učenika,različitih obrazovnih profila,  iz obje škole.Radionice je vodila profesorica sociologije Adisa Malagić.

Na početku prve radionice učenici su se upoznali sa samim projektom i  njegovim ciljevima a zatim se diskutovalo o dječijim pravima s posebnim osvrtom na prava djece sa invaliditetom.U toku ove radionice realizovane su aktivnosti  pod nazivom  „Samo minut “ i „Dijete bez hrabrosti je kao nebo bez zvijezda “iz priručni ... Detaljnije »

Datum: 14 Maj 2019

Društvene mreže