.

Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2019 » Maj » 15 » DRŽAVNO TAKMIČENJE U KULINARSTVU I TAKMIČENJE U PRIPREMANJU KOKTELA (Budva 23-24.april 2019.godine)
12.09.07
DRŽAVNO TAKMIČENJE U KULINARSTVU I TAKMIČENJE U PRIPREMANJU KOKTELA (Budva 23-24.april 2019.godine)

Prvog dana takmičenja, u hotelu “Mogren” u Budvi, održan je XVII Međunarodni „Trofej Montenegro 2019“ –takmičenje u pripremanju koktela. Iz naše škole učestvovali su učenici II-7(smjer Restorater) Brković Sanja i Klačar Obrad, sa mentorom Hrković Remzom. Oni su pripremali koktele pod nazivom: „Milet bašta“ i „Vodice“ i dobili po dvije diplome.

Drugog dana takmičenja, na bazenima „Rondo“ u Budvi, održano je Državno takmičenje u kulinarstvu „Gastronomski izazovi Crne Gore“. U veoma „jakoj“ konkurenciji, učenici smjera Tehničar kulinarstva (Gogić Vuk, Slijepčević Adela i Abazin Arman) osvojili su u timskom takmičenju bronzanu medalju. Pripremali su meni od tri ganga: Rolovani losos sa sosom od senfa, jagnjeći kotlet sa holandez sosom i glaziranu krušku sa sosom od malina. U individulanom takmičenju učenik Gogić Vuk osvojio je, takođe, bronzanu medalju. Mentori učenicima su bile Grbović Sandra i Stanimirović Jelena.

Društvene mreže