Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2019 » Oktobar » 17 » Radionica “I tebe se tiče” - posvećena obilježavanju Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima
07.20.56
Radionica “I tebe se tiče” - posvećena obilježavanju Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima

U cilju obilježavanja 18.oktobra-Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima učenici II-3 odjeljenja organizovali su kreativnu i zanimljivu radionicu na temu “I tebe se tiče”. Voditelji radionice bili su Teodora Lazarević i Mirnes Kordić .
Radionica je otvorena čitanjem teksta pod nazivom : “Slučaj Anita” i prikazivanjem filmova koji su govorili o surovoj eksploataciji i patnji žrtve trafikinga . Zatim je uslijedila diskusija učenika i rad u grupama o tome kakva bi trebala da bude uloga vršnjaka, škole, roditelja, policije ,Centara za socijalni rad , zdravstvenih institucija i civilnog sektora u rješavanju “Slučaja Anita” .

Tekst je čitala Tatjana Stevančević dok su film pripremili :Ksenija Veljković, Petar Grbović,Kosta Laketić i Miloš Damjanović.
Prezentaciju “Trgovina Ljudima” su pripremile : Savičić Dragana,Slijepčević Amela, Peković Predrag i Despotović Velimir.
Prikazan je i pano sa fotografijama i učeničkim porukama protiv trgovine ljudima koje su pripremile učenice : Jana Dajević,Hamijeta Čengić,Tijana Jašović i Andrea Lončar.
Mentorke učenicima bile su profesorice Adisa Malagić i Slavojka Beba Čepić a radionici je prisustvovala i Snežana Grujičić, odjeljenski starješina.

Društvene mreže