Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2019 » Oktobar » 20 » PROJEKTNI ZADATAK IZ FINANSIJSKOG POSLOVANJA
07.18.58
PROJEKTNI ZADATAK IZ FINANSIJSKOG POSLOVANJA

Grupa učenika odjeljenja III-1 prezentovala je, 16. oktobra 2019.godine, referate iz predmeta Finansijsko poslovanje. Ideju za održavanje časa, kao i teme radova predložila je predmetna profesorica Amira Čolak.
Referate je izlagalo šesnaest učenica, koje su predstavile svoje zadatke na sljedeće teme:
"Nastanak i istorijski razvoj finansija" - Svetlana Kljajević i Anđela Milić, "Nastanak i razvoj nauke o finansijama" - Marija Zuković i Ena Plakalo, "Naučne discipline u okviru finansija" - Bojana Grujičić, Anđela Janjušević, Jovana Petrović i Anđela Pupović, "Komponente finansijskog sistema" - Anja Bojović, Marija Kunarac i Emilija Nenezić , "Istorijski razvoj novca" - Nikolina Borović, Ljubica Mršović i Danka Džarić i "Funkcije novca" - Jelena Potpara i Almina Čuturić.
Cilj časa je bio da učenici prikažu značaj finansija od njihovog začetka do danas, kao i da se samostalnim korišćenjem šire literature razviju vještine učenja i pisanja referata.
Času su prisustvovale profesorice Tanja Todorić i Jelena Leovac, čije je mišjenje da su najzanimljiviji referat predstavile učenice Nikolina Borović, Ljubica Mršović i Danka Džarić, a da je učenica Svetlana Kljajević imala najbolje pojedinačno izlaganje.
Profesorica Amira Čolak je pohvalila uspješnu saradnju učenika i izrazila zahvalnost profesoricama koje su prisustvovale času.

Društvene mreže