Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2019 » Oktobar » 24 » POSJETA DANIMA NAUKE U PODGORICI
07.14.30
POSJETA DANIMA NAUKE U PODGORICI

Učenici Srednje stručne škole i Gimnazije ,,Tanasije Pejatović “ su , u četvrtak 3.10. 2019. godine, posjetili festival „ Otvoreni dani nauke” u Podgorici, organizovan od strane Ministarstva nauke Crne Gore. Festival je imao cilj da ukaže na koji način inovacije, na poljima vještačke inteligencije rezultiraju promjenama u gotovo svim aspektima komunikacije, rada i života.
Park „ Dvorac Petrovića“ je bio mjesto gdje je organizovana radionica „Satelitske radio komunikacije – šansa za nova istraživanja“. Učenici su razgovarali o tehnologiji i iznosili vlastite stavove o nauci. U vidu prezentacije radio-amaterizma i kroz praktičan rad sa radio stanicom, koja emutuje signal preko satelita, učenicima je približena ova oblast.
Učenici su obišli i Galeriju “Centar” gdje su kroz projekat „ Multimedijalne priče“ imali prilike da čuju nešto više o Adi Lavlejs i Čarsu Bebidžu, a organizovano je i jedinstveno
„ putovanje kroz prostor i vrijeme“ putem interaktivne izložbe “ Tkači kibernetike – Ada Lavlejs: Čarobnica brojeva i proročica računarstva, prva programerka i poetska naučnica, ćerka poete i princeze matematike”.
Manifestaciju su posjetila 24 učenika drugog i trećeg razreda naše škole u pratnji profesorica Valerije Petrović i Tanje Todorić.

Društvene mreže