Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2021 » Oktobar » 14 » ЕПАЛЕ ПРОЈЕКАТ И У НАШОЈ ШКОЛИ
16.51.35
ЕПАЛЕ ПРОЈЕКАТ И У НАШОЈ ШКОЛИ

ЈУ Средња стручна школа угoстила је у петак 8. 10. 2021. године  Гордану  Бошковић, самосталну савјетницу за образовање одраслих у Центру за стручно образовање и координатора пројекта  ЕПАЛЕ - Националне сервис подршке за Црну Гору. Она је присутним професорима  представила електронску платформу за учење одраслих.

ЕПАЛЕ (Електронска платформа за образовање одраслих у Европи) је европска платформа која окупља појединце професионално ангажоване у области образовања одраслих у Европи. Основана је 2014. године од стране Европске комисије, а у оквиру Еразмус+ програма, са циљем да се унаприједи развој области образовања одраслих широм Европе.

ЕПАЛЕ платформа је намијењена онима који су директно или посредно професионално ангажовани у области образовања одраслих и самим тим обухвата различите циљне групе: професоре, наставнике и тренере, истраживаче, доносиоце одлука, каријерне практичаре, и све друге професионалце који се баве образовањем одраслих.

Платформа пружа могућност појединцима и институцијама да:

-усавршавају своја знања користећи ресурсе на платформи (публикације, научне радове, објављене блог чланке и друге разноврсне садржаје на платформи),

-представљају рад своје организације кроз примjере добре праксе,

- пронађу партнере за сарадњу и нове пројекте.

Након упознавања са ЕПАЛЕ пројектом и платформом, учесници су приступили регистрацији чиме су добили могућност активног учешћа на њему.

Društvene mreže