Pretraga
Brojač posjeta
Početna » 2021 » Oktobar » 14 » НАШИ УЧЕНИЦИ – ЕДУКАТОРИ
16.52.24
НАШИ УЧЕНИЦИ – ЕДУКАТОРИ

Секретаријат за друштвене дјелатности ЈУ Скупштине општине Пљевља, ЈЗУ Општа болница Пљевља, Центар за ментално здравље при ЈЗУ Дом здравља Пљевља и ЈУ Средња стручна школа заједнички су обиљежили 10. октобар, Дан менталног здравља, који је на међународном нивоу установљен 1992. године, након што је уочено да се о овом проблему мора јавно говорити и координирано радити на његовом рјешавању. У том циљу одлучено је да се јавни час одржи у Сали Скупштине општине Пљевља, а да о менталном здрављу, уз  др Сабрину Хаџиосмановић и др Илхана Турсумовића, говоре и ученици Средње стручне школе Пљевља, смјер здравствени техничар.

            Јавни час је одржан уз максимално поштовање епидемиолошких мјера, а о проблемима младих у времену адолесценције говорили су ученици 43 одјељења: Цмиљана Лакетић, Тања Лукић, Хамијета Ченгић, Јана Дајевић, Милица Јовић и Мирнес Кордић.  Порука часа је гласила да само ментално здрав човјек може да се искрено смије и радује душом и себи и другима. Млади људи су указали на важност разумијевања и емпатије, на потребу да што чешће будемо у „туђим ципелама“, да његујемо здраве стилове живота и њима се боримо против стигме која прати сваки, па и најмањи вид менталних поремећаја и проблема.

            Час је употпуњен дијељењем брошуре о основним принципима здравог старења коју је припремио Секретаријат за друштвене дјелатности. Учесници скупа, како љекари - предавачи тако и посјетиоци, изразили су посебно задовољство и част што су били у прилици да чују ријеч младих, слободоумних и перспективних ученика Средње стручне школе Пљевља.         

Društvene mreže