Pretraga
Brojač posjeta

Početna » 2022 » Maj » 25 » МОВЕТ пројекат- радна посјета Атини
11.16.17
МОВЕТ пројекат- радна посјета Атини

МОВЕТ, међународни пројекат, има за циљ побољшање и модернизацију стручног образовања у балканским земљама, међу којима је и Црна Гора.
Средња стручна школа- Пљевља је једина образовна установа из Црне Горе која учествује у овом трогодишњем пројекту. У жељи да се ојачају везе између тржишта рада, средњег стручног образовања, али и да се усаврше стручне способности ученика и предавача, МОВЕТ организује бројне вебинаре, радионице и посјете центрима стручног образовања у иностранству. Захваљујући овом пројекту, финансираног од стране ЕУ, нашој школи се пружа прилика да један број својих ученика и предавача пошаље на практично усавршавање у иностранство. У склопу активности које су предвиђене пројектом, након Венеције, овога пута Грчка је била земља домаћин представницима наше школе, помоћнику директора Јелени Дробњак, професорици Види Милић и стручном сараднику Александри Дебељевић.
Петодневни боравак у Атини, од 23. до 27. маја је прилика да сви учесници у овом пројекту (НВО, агенције, школе за образовање одраслих, средње стручне школе) размјене своја искуства, дођу до нових идеја и превазиђу потешкоће на које се наилази у реализацији овог пројекта. Сврха радионице која се одржава у Атини је да оснажи међународну сарадњу између образовних установа, пословних партнера и организација цивилног друштва.

Društvene mreže