.

Pretraga
Brojač posjeta
Početna » Arhiva vijesti

Na literarnom konkursu koji je Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore u saradnji sa Sekretarijatom za evropske inte ... Detaljnije »

Datum: 10 Maj 2013

Dana, 24. aprila 2013.  u sali za pismene zadatke  održana je prezentacija na temu: Alternativni izvori energije. Prezentaciju je održao profesor Vladica Avramović.

Cilj prezentacije je upoznavanje nastavnika sa obnovljivim izvorima energije, njihovom sve većom primjenom i prednostima korišćenja ovih izvora. Prezentaciji je prisustvovalo 35 nastavnika naše škole.

 

... Detaljnije »
Datum: 07 Maj 2013

   U utorak, 25. aprila 2013. održan je okrugli sto na temu: Osvrt na seminar Ocjenjivanje i procjenjivanje učenika u nastavi, a trajao je 90 min.

Okruglom stolu  je prisustvovao 31 nastavnik naše škole,  svih obrazovnih profila. Bilo je i nastavnika koji nisu prisustvovali seminaru.

Cilj okruglog stola je kritički osvrt na seminar i razgovor o mogućnostima ... Detaljnije »

Datum: 07 Maj 2013

U susretu budućem upisu u JU Srednjoj stručnoj školi - Pljevlja, za školsku 2013/14. godinu, ovdje se možete informisati o kriterijumima za upis i upoznati se sa primjerom rangiranja uspjeha i ocjena iz predmeta od značaja za upis u željeni obrazovni profil.
 • Detaljnije>>
 • Datum: 19 April 2013

  Datum: 16 April 2013

  Dana 5. marta 2013. u Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici održana je svečana dodjela Atlas stipendija za 20 najboljih studenata Univerziteta Crne Gore. Jedan od dobitnika Atlas stipendije je i Rade Grujičić, bivši učenik naše škole i najbolji student Mašinskog fakulteta, sa prosjekom 9,96. Osim Radovih roditelja, na svečanu dodjelu stipendije pozvan je i direktor Srednje stručne škole Mervan Avdović. Ističući da je njegova ljubav prema mašinstvu začeta upravo u ovoj školi, Rade je rekao: " Nije lako mladoj osobi da na vrijeme otkrije svoje afinitete i pronađe svoj put. Ja sam imao sreću da sam se, vođen ljubavlju prema matematici i fizici, nakon osnovne škole opredijelio za upis na mašinski smjer u Srednjoj stručnoj školi. Ovaj izbor me je doveo do veoma stručnih profesora koji su svojom ljubavlju prema profesiji kojom se bave i ljubavlju prema učenicima, uspjeli da u meni probude interesovanje prema mašinstvu. Izuzetno kvalitetna i interesantna predavanja profesora ovog smjera, način organizvanja nastave, selekcija literature koju su nam nudili, svekodnevna precizna priprema za kontrolne zadatke... bili su moja najbolja priprema za fakultetske ispite koji su zapravo bili samo nadogradnja onoga što sam već naučio u Srednjoj stručnoj školi u Pljevljima. Zbog toga veliku ... Detaljnije »
  Datum: 26 Mart 2013

                 Bivši učenik naše škole  Rade Grujičić je sada vrlo uspješan student Mašinskog fakulteta u Podgorici. Sa prosječnom ocjenom 9.94 u dosadašnjem toku studiranja izabran je da bude stipendista ATLAS  fondacije. Na svečanu ceremoniju dodjele Atlas stipendija  2012/2013 pozvani i prisustvovali su, između ostalih, roditelji i direktor škole Mervan Avdović.

  ... Detaljnije »

  Datum: 25 Mart 2013

  U okviru aktivnosti akcionog plana unapređenja kvaliteta rada aktiva, aktiv fizičkog vaspitanja ovih dana sprovodi niz aktivnosti  u poboljšanju uslova izvodjenja redovnog programa nastave, kao i van nastavnih aktivnosti.

  Jedna od aktivnosti je realizacija nabavke sprava i rekvizita, koja je finansirana od strane Uprave za sport i mlade Crne Gore, u izosu od 1000,00 €. Prostor fiskulturne sale S.C. "Ada”, u kome se izvodi nastava fizičkog vaspitanja od skoro je ozvučen kvalitetnim muzičkim uređajem, pomoću koga će se uspješnije realizivati programski sadržaji iz modernog plesa i narodnih igara. Nabavljena je i "Bendž” klupa sa odgovarajućim tegovima, pilates lopte, s ... Detaljnije »

  Datum: 21 Mart 2013

  Učenici naše Škole su učestvovali na tribini u Budvi pod nazivom ,,TURIZAM, OKOLINA BUDVE, OSVRT NA CRNU GORU,,  koja  se održala 16. i 17. marta 2013.god.
  Učenici su imali priliku kroz predavanja da bolje upoznaju sve turističke potencijale Budve i njene okoline. Posle dvosatnog predavanja zajedno sa učenicima i upravom  JU SMŠ ,,Danilo Kiš” i Nacionalne turističke organizacije,  krenuli su u obilazak kulturnih i istorijskih znamenitosti Budve. U cilju što boljeg upoznavanja i druženja učenika naše Škole i učenika iz Budve, odigrane su dvije prijateljske utakmice, jedna fudbalska i jedna košarkaška.

    ... Detaljnije »

  Datum: 21 Mart 2013

  « 1 2 ... 9 10 11 12 13 14 »
  Društvene mreže