Pretraga
Brojač posjeta
Početna » Arhiva vijesti
Datum: 16 April 2013

Dana 5. marta 2013. u Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici održana je svečana dodjela Atlas stipendija za 20 najboljih studenata Univerziteta Crne Gore. Jedan od dobitnika Atlas stipendije je i Rade Grujičić, bivši učenik naše škole i najbolji student Mašinskog fakulteta, sa prosjekom 9,96. Osim Radovih roditelja, na svečanu dodjelu stipendije pozvan je i direktor Srednje stručne škole Mervan Avdović. Ističući da je njegova ljubav prema mašinstvu začeta upravo u ovoj školi, Rade je rekao: " Nije lako mladoj osobi da na vrijeme otkrije svoje afinitete i pronađe svoj put. Ja sam imao sreću da sam se, vođen ljubavlju prema matematici i fizici, nakon osnovne škole opredijelio za upis na mašinski smjer u Srednjoj stručnoj školi. Ovaj izbor me je doveo do veoma stručnih profesora koji su svojom ljubavlju prema profesiji kojom se bave i ljubavlju prema učenicima, uspjeli da u meni probude interesovanje prema mašinstvu. Izuzetno kvalitetna i interesantna predavanja profesora ovog smjera, način organizvanja nastave, selekcija literature koju su nam nudili, svekodnevna precizna priprema za kontrolne zadatke... bili su moja najbolja priprema za fakultetske ispite koji su zapravo bili samo nadogradnja onoga što sam već naučio u Srednjoj stručnoj školi u Pljevljima. Zbog toga veliku ... Detaljnije »
Datum: 26 Mart 2013

               Bivši učenik naše škole  Rade Grujičić je sada vrlo uspješan student Mašinskog fakulteta u Podgorici. Sa prosječnom ocjenom 9.94 u dosadašnjem toku studiranja izabran je da bude stipendista ATLAS  fondacije. Na svečanu ceremoniju dodjele Atlas stipendija  2012/2013 pozvani i prisustvovali su, između ostalih, roditelji i direktor škole Mervan Avdović.

... Detaljnije »

Datum: 25 Mart 2013

U okviru aktivnosti akcionog plana unapređenja kvaliteta rada aktiva, aktiv fizičkog vaspitanja ovih dana sprovodi niz aktivnosti  u poboljšanju uslova izvodjenja redovnog programa nastave, kao i van nastavnih aktivnosti.

Jedna od aktivnosti je realizacija nabavke sprava i rekvizita, koja je finansirana od strane Uprave za sport i mlade Crne Gore, u izosu od 1000,00 €. Prostor fiskulturne sale S.C. "Ada”, u kome se izvodi nastava fizičkog vaspitanja od skoro je ozvučen kvalitetnim muzičkim uređajem, pomoću koga će se uspješnije realizivati programski sadržaji iz modernog plesa i narodnih igara. Nabavljena je i "Bendž” klupa sa odgovarajućim tegovima, pilates lopte, s ... Detaljnije »

Datum: 21 Mart 2013

Učenici naše Škole su učestvovali na tribini u Budvi pod nazivom ,,TURIZAM, OKOLINA BUDVE, OSVRT NA CRNU GORU,,  koja  se održala 16. i 17. marta 2013.god.
Učenici su imali priliku kroz predavanja da bolje upoznaju sve turističke potencijale Budve i njene okoline. Posle dvosatnog predavanja zajedno sa učenicima i upravom  JU SMŠ ,,Danilo Kiš” i Nacionalne turističke organizacije,  krenuli su u obilazak kulturnih i istorijskih znamenitosti Budve. U cilju što boljeg upoznavanja i druženja učenika naše Škole i učenika iz Budve, odigrane su dvije prijateljske utakmice, jedna fudbalska i jedna košarkaška.

  ... Detaljnije »

Datum: 21 Mart 2013

Datum: 26 Feb. 2013

Poštovani prijatelji,

Uvaženi gosti,

Dame i gospodo Pljevaljska,

 

Kažu da je Milet Bašta stvorena da bi se na ovom čarobnom mjestu susretali mladi Pljevljaci sa svojim vršnjacima sa istoka i zapada. Bio je ovo tada jedan od rijetkih uređenih prostora na Balkanu. Od tada do danas ovdje se susreću mladi, sa svom svojom ljepotom i ljubavlju. Od tada pa do danas ovdje ne prestaje muzika, igra i pjesma.

... Detaljnije »

Datum: 14 Feb. 2013

Datum: 05 Feb. 2013

Tabelarni prikaz rezultata uspjeha učenika sa prvog polugodišta 2012/13
 • Detaljnije>>
 • Datum: 20 Jan. 2013

     Dana 20.12.2012. u okviru aktivnosti PRNŠ-a održana je prezentacija na temu : Mentorstvo nastavniku pripravniku.

      Prezentaciju je održala Tanja Todorić  u Sali za pismene zadatke . Cilj prezentacije je razmatranje  vještina i  znanja koja su potrebna uspješnom mentoru.

  Datum: 22 Dec. 2012


  Povodom Dana škole, 18. Novembra, u školi je održana  svečana sjednica Nastavničkog vijeća, kojoj su prosustvovali svi  radnici škole, penzioneri, članovi Školskog odbora i pozvani gost, gradonačelnik opštine Pljevlja gosp. Miloje Pupović. Radnicima škole koji su penzionisani u prošloj školskoj godini uručeni su prigodni pokloni. Prisutnima su se obratili predsjednik Školskog odbora gosp. Vladica Avramović i direktor škole. Nakon sjednice izveden je kulturno - zabavni program.

  ... Detaljnije »

  Datum: 08 Dec. 2012

  « 1 2 ... 11 12 13 14 15 16 »
  Društvene mreže