Pretraga
Brojač posjeta
Početna » Arhiva vijesti

Dana, 11.aprila 2019.godine , održan je Ugledni čas iz predmeta Kuvarstvo i vježbe iz kuvarstva. Čas su organizovale nastavnice praktične nastave: Gorica Manojlović, Sandra Grbović i Jelena Stanimirović; a sa učenicima odjeljenja IV-7(Tehničar kulinarstva). Meni od tri ganga,  pripremali su učenici Vuk Gogić i Uroš Dragašević. Ugledni čas je trajao 60 minuta, a ogranizovan je u prostorijama školskog kabineta za praktičnu nastavu i vježbe. Učenici su pripremali: Potaž od bundeve, Jagnjeći kotlet i punjenu krušku sa jezgrastim voćem i karamelom. Učenici su pokazali veliku snalažljivost u kuhinji, veliku kreativnost, umijeće i znanje.

Uglednom času su prisustvovali nastavnici: Valerija Petrović (predstavnik za PRNŠ), Tanja Todorić, Marija Vučetić, Duška Bjeković, Tatjana Čabarkapa, Draško Kuburović, Vidak Vuković i Đuro Petrović- koordinator za praktičnu nastavu.

Datum: 22 April 2019

Dodjela nagrada za učenike, učesnike Drugog školskog takmičenja iz kuvarstva, održana je  9. aprila 2019. godine  u našoj školi.  Dodjeli nagrada su prisustvovali, osim učenika, nastavnici Ugostiteljkog Aktiva, pedagog škole -  Radan Kartal, koordinator za praktičnu nastavu – Đuro Petrović, profesorica Verica Popović i direktor škole - Miljan Mitrović, koji je učenicima i dodjeljivao nagrade. Dodjelu je snimala i Televizija Pljevlja, a prilog objavila istog dana.

Zahvalnicu za učešće dobili su učenici odjeljenja I-6: Simović Andrijana, Popović Balša i Vučetić Jovan.

Zahvalnicu za učešće i „Najljepši tanjir“ dobili su maturanti: Gogić Vuk, Potpara Ivan i Koruga Bojan.

Bronzanu medalju ... Detaljnije »

Datum: 22 April 2019

U Podgorici, 19.aprila 2019.godine, održan je Sajam učeničkog preduzetništva, koji je bio revijalnog karaktera.

Učestvovalo je 12 srednjih škola iz Crne Gore. Našu školu je predstavljalo preduzeće za vježbu ,, Timber Mont“, odjeljenje III-1 ekonomski tehničar. Mentor je bila profesorica  Nada Jović. Na sajam su išle učenice: Bujaković Ljiljana, Delić Almina i Tahiragić Dalila.

Učenici su svoju kretivnost iskazali kroz izradu suvenira ( magnete i priveske, tehnikom transfer slike na drvo) radili su teglice, fišeke, kutije i čestitke.  Uz timski rad naših  učenika, nije se bilo teško spremiti i predstaviti na ovom sajmu. Škola je obezbijedila prevoz, a sponzor za rekvizit ,,fišeke“ je bio ,,Bazar“- zdrava hrana.

Učenici su stekli ogromno iskustvo. Međusobno su se družili, i stekli nova prijateljstva.  Svak je pokazao svoju kreativnost, i sjajne ideje. Iako su morali da odu i da se vrate za jedan dan, učenicima nije predstavljalo problem krenuti rano iz Pljevalja. Sajam je propratila i RTCG1, i bila veoma zainteresov ... Detaljnije »

Datum: 22 April 2019

KAKO NAPISATI PISMENI ZADATAK

Ugledni čas na temuKako napisati pismeni zadatakodržan je ... Detaljnije »

Datum: 22 April 2019

Dana, 27. marta 2019. godine, održano je Drugo školsko takmičenje iz kuvarstva. Takmičenju su prisustvovali svi nastavnici stručnog aktiva: Remzo Hrković, Duška Bjeković, Sandra Grbović, Gorica Manojlović, Tatjana Čabarkapa i Jelena Stanimirović.  Na takmičenju su učestvovali učenici svih razreda. Mentori učenicima su bile nastavnice: Gorica Manojlović, Sandra Grbović i Jelena Stanimirović. Osnovna namirnica je bila pileće meso. Ukupno je bilo pet grupa, a vrijeme pripreme jela za svaku grupu 60 minuta. Svi učenici su pohvaljeni od strane stručnog aktiva, jer su pokazali veliku posvećenost , snalažljivost, kreativnost i ljubav prema ovom poslu. Škola je za sve učenike, učesnike takmičenja, pripremila skromne, ali lijepe nagrade.

Učenici odjeljenja II-6 (Abazin Arman, Lučić Petar i Kovačević Aleksa) - Punjena piletina sa suvim šljivama i kajsijama (I mjesto)

Učenici odjeljenja III-5 (Slijepčević Adela, Vilić Demir i Tošić Stefan)   - Pil ... Detaljnije »

Datum: 22 April 2019

U ponedeljak, 15.04.2019. godine sa početkom u 12 časova, u sali Opštine Pljevlja, Unija mladih preduzetnika Crne Gore, održala je prezentaciju pod nazivom *Korak ka biznisu*.

 Unija postoji radi podsticanja preduzetništva među mladim ljudima u Crnoj Gori u kojoj mladi preduzetnici  mogu da se povežu i podrže jedni druge, čime bi doprinjeli razvoju sopstvenih preduzeća.

 Kroz video zapis u kome su svoja iskustva iznosili mladi preduzetnici, prisutni su mogli da čuju sa kakvim su se problemima susretali kada su započinjali biznis. Prisutni mladi preduzetnici iz Pljevalja su gostima pričali svoja iskustva i ohrabrivali prisutne mlade ljude da se i oni oprobaju u svom biznisu.

Prezentaciji su prisustvovali i učenici Srednje stručne škole – Ekonomski tehničar  I1 odjeljenja sa profesoricama Nadom Jović, Valerijom Petrović ... Detaljnije »

Datum: 22 April 2019

Konferencija za nastavnike srednjih škola u Crnoj Gori održana je u periodu od 17-18 . januara na Univerzitetu Donja Gorica (UDG).Struktura same konferencije bila je zasnovana na kombinaciji interaktivnih panela, okruglih stolova , kreativnih radionica  i  tim-bilding aktivnosti za nastavnike.

Predavači/panelisti konferencije bili su : rektor UDG Veselin Vukotić ,  prof. dr Miomir Anđić , predstavnik Ministarstva prosvjete , mr Đurđina Bulatović , predstavnica Ministarstva nauke Crne Gore , direktor Centra za stručno obrazovanje Duško Rajković , direktor Agencije za kontrolu i obezbeđenje kvaliteta visokog obrazovanja prof. dr Srđa Popović , direktor Junior Achievment Serbia Darko Radičan...

Kada su u pitanju tim-bilding aktivnosti profesori su imali zadatak da osmisle profil maturanta koji je spreman za akademske izazove i/ili tržište rada odnosno koja znanja i vještine mora da posjeduje da bi bio maksimalno spreman za suočavanje sa akademskim izazovima ili u slučaju onih koji ne žele ili nisu u mogućnosti da studiraju , za tržište rada.Takođe , nastavnici su imali zadatak da predlože i mjere pod ... Detaljnije »

Datum: 16 April 2019

Sajam zapošljavanja je održan u Pljevljima, 12.04.2019.godine, u prostorijama Doma vojske Crne Gore. Govorili su direktor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja  i Mersudin Halilović u ime opštine Pljevlja.

 

Posjetu su organizovale profesorice Nada Jović, Danijela Kartal, Amira Čolak i profesor Milutin Svrkota. Veliko interesovanje su pokazali učenici Srednje stručne škole, odjeljenja II6, III1, III7 i IV5. Oko dvadesetak poslodavaca je nudilo radna mjesta, uglavnom su to bili hoteli sa primorja. Učenici su imali priliku da se povežu sa poslodavcima koji traže mladu radnu snagu na sezonskim poslovima.

 

... Detaljnije »

Datum: 16 April 2019

Povodom Međunarodnog dana volontera , 5.decembra u prostorijama Srednje stručne škole  volonteri naše škole i članovi Učeničkog parlamenta u saradnji sa Centrom za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom i NVU Zračak nade pripremili su i prikazali prezentacije o karakteristikama volontera i volonterskog rada i  značaju volonterizma kako za učenike, školu  tako i lokalnu zajednicu . Učenici su imali priliku da pogledaju i film pod nazivom „Priča o Anđeli“.

Prezentaciji su prisustvovali učenici  I  ,  II  , III  I IV  razreda koji su dobilii poziv da se pridruže radu pomenutih udruženja.Učenici su sa oduševljenjem  prihvatili poziv i raduju se skoroj realizaciji  planiranih projekata i aktivnosti svjesni činjenice da svoje znanje, vještine i iskustva mogu da podijele i razmjene sa svojim divnim drugarima iz pomenutih ustanova.

Cilj tribine ... Detaljnije »

Datum: 16 April 2019

Danas je svečanoj sali Srednje stručne škole održano predavanje na temu : „Svakodnevni problemi sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom“ od strane  Udruženja paraplegičara Pljevlja .

 U uvodnom dijelu prikazana su  dva kratka  dokumentarna filma i to : Predrasude i Sjenke.Inspirisani fimovima učenici  su iznosili sopstvena mišljenja , diskutovali i navodili primjere netolerantnog ponašanja prema osobama sa invaliditetom iz neposrednog okruženja.

Zatim se učenicima obratila gošća  Mira Topović, predsjednica Udruženja paraplegičara Pljevlja. Ona je govorila o svakodnevnim problemima sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom  u našem gradu a to su : predrasude u stavovima prema invalidnosti , arhitektonske barijere tj, nepristupačnost  organima državne uprave, kulturnim, zdravstvenim , vaspitno-obrazovnim institucijama , nepristupačnost javnog prevoza, o izraženoj stopi nezaposlenosti naročito u privatnom sektoru…Takođe , govorila je i bontonu tj. kako se ponašati prema osobi sa invaliditetom. U toku predavanja bilo je riječi i o broj ... Detaljnije »

Datum: 16 April 2019

25.10.2018.godine u kabinetu informatike sprovedeno je istraživanje od strane CANU .U istraživanju učestvovali su sledeći profesori : Zagorka Kalović, Ljubinka Zuković, Slavojka Beba Čepić i Adisa Malagić.Pored profesora u istraživanju učestvovalo je oko 50 učenika(2 odjeljenja).Tehničku podršku u istraživanju pružio je profesor informatike Rade Terzić.

Datum: 16 April 2019

U prostorijama JU Dnevni centar održana je izložba likovnih radova nastalih u inkluzivnim likovnim radionicama i tokom druženja sa djecom i odraslim licima sa invaliditetom.Izložba je održana u okviru obilježavanja Dana osoba sa invaliditetom.U radu inkluzivnih radionica učestvovali su i volonteri naše škole.Direktorica JU Dnevni centar Svetlana Dujović  zahvalila se  prisutnima na podršci i uručila zahvalnice učesnicima koji su dali svoj doprinos razvoju socijalne inkluzije . Zahvalnica je dodjeljena  i našoj školi i uručena je profesorici Adisi Malagić. .Izložbu je otvorio potpresednik opštine Pljevlja Mervan Avdović.Izlozbu su posjetili učenici i profesori naše škole.

Datum: 16 April 2019

Dana 27.septembra 2018.godine, učenici odjeljenja IV3 obrazovni profil ekonomski tehničar – bankarski smjer posjetili su prostorije Prve banke Crne Gore filijala Pljevlja.Organizator posjete bio je predmetni nastavnik Amira Čolak.

 

Glavna tema posjete bili su poslovi platnog prometa u zemlji. Cilj posjete je bio da učenici uporede teoriju i praksu ove oblasti. U suštini sve ono što su nam sa zadovoljstvom ispričali u banci vezano za platni promet se poistovjećuje sa onim što smo učili i radili u školi izuzev praktičnog dijela budući da je tehnologija uzela maha i svakodnevno napreduje.

 

Posebno želimo da istaknemo gostoprimstvo i srdačnost zaposlenih u ovoj banci koji su i  pored velikog broja svojih obaveza uspjeli da izdvoje vremena za nas i pokažu nam dio svoje svakodnevnice. Veliku zahvalnost dugujemo Bojani Ječmenici menadžerki za privredu i stanovništvo koja nam je održala predavanje na najbolji mogući način. Na kraju smo sa zadovoljstvom napustili banku i uputili im poziv za posjetu našoj školi. ... Detaljnije »

Datum: 16 April 2019

Povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje 31.oktobra, učenici četvrtog razreda, obrazovni profil ekonomski tehničar, bankarski smjer su posjetili filijalu NLB banke u Pljevljima.

U posjeti su bile učenice: Nikolina Gospić, Jovana Gomilanović, Ksenija Luković, Vesna Opančina i Lejla Džinović. Podršku u organizaciji i realizaciji posjete su pružile nastavnice ekonomske grupe predmeta Amira Čolak i Marija Vučetić. Cilj posjete je bio da učenici prošire svoja znanja vezano za štednju, da se upoznaju sa vrstama štednje, kamatom na štednju i troškovima štednje.

 

U NLB banci su nas srdačno dočekale Alma Mehonić, vršilac dužnosti vođe filijale i Jelena Čepić  komercijalista za fizička lica. Jelena Čepić je govorila o oročenoj štednji, štednji po viđenju, medenoj štednji za djecu, kamatama na štednju koje su povoljne.

 

... Detaljnije »

Datum: 16 April 2019

U Srednjoj stručnoj školi u Pljevljima, 07.02.2019.godine, Udruženje preduzetnica Crne Gore je organizovalo tribinu „Zašto se ekonomski osamostaliti“, u okviru projekta „Preduzetništvo – tvoj izbor“ učenicima. Projekat je podržan od strane Ministarstva sporta Crne Gore.

Gost je bila Predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore, Edita Dautović, i istakla  je da su njihova ciljna grupa mladi (maturanti i studenti) koji se žele ekonomski osamostaliti, i postati preduzetnici. Neki od mladih ljudi imaju profesionalnu karijeru pred sobom. Veoma je bitno da su mladi ljudi spremni da slušaju praktične priče. Učenicima je prikazan kratak film „Unija mladih preduzetnika“. ... Detaljnije »

Datum: 16 April 2019

Naša škola je i na ovom takmičenju postigla fantastične rezultate. Naime, ženska ekipa iako u nekompletnom sastavu (neke djevojke izostale zbog privatnih obaveza) je postigla odlične rezultate:

 

 

 

100 m - Tamara Tošić 1.mjesto

400 m- Svetlana Miličić 1.mjesto

4x100 m štafeta (Tamara Tošić, Ana Tanjević, Katarina Lacmanović i Ana Knežević) - 1.mjesto.

Ostvarenim ... Detaljnije »

Datum: 16 April 2019

Na nedavno završenim opštinskim školskim sportskim igrama, učenici naše škole su postigli odlične rezultate, i naša škola je proglašena sveukupnim pobjednikom u konkurenciji srednjih škola. Postignuti su sledeći rezultati :

Fudbal:     Muškarci 1. mjesto

                 Djevojke 1. mjesto

Košarka:   Muškarci 1. mjesto

Rukomet: Muškarci 2.mjesto

... Detaljnije »

Datum: 11 April 2019

Profesori  iz Stručnog  aktiva sociologije,psihologije i filozofije zajedno sa učenicima II-8 , III-1, III-5 i III-7 odjeljenja , u svečanoj sali naše škole ,realizovali su radionicu na temu : „Kreativni  načini rješavanja konflikata“.Ova današnja  aktivnost je samo jedna u nizu koje se realizuju u okviru Profesionalnog razvoja na nivou škole u cilju unapređenja kvaliteta nastave, učenja i postignuća učenika.

Na početku radionice učenici su  davali zanimljive  asocijacije na samu riječ konflikt.Potom su podijeljeni u 3 grupe. Svaka od grupa dobila je po jednu konfliktnu situaciju i njihov zadatak je bio da kroz igranje uloga dođu do rješenja konfliktnih  situacija.Nakon odigranih uloga uslijedilo je ocjenjivanje grupa (način na koji su rješili  konflikte) međusobno  na skali od 1-10 , pri čemu je  1-nepreduzimanje nikakvih mjera u pogledu rješavanja konflikata a 10-za najbolje riješen konflikt.Onda je uslijedila kratka diskusija sa učenicima o tome kako su se osjećali za vrijeme glume, šta im je bilo najteže ,d ... Detaljnije »

Datum: 11 April 2019

Dana 09.04.2019 godine aktiv fizičkog vaspitanja naše škole je bio domaćin magistru fizičke kulture gospodjici Marini Vukotić sa Fakulteta za sport i fizičku kulturu iz Nikšića. Cilj ove posjete su bila antropometrijska mjerenja učenika četvrtog razreda naše škole. Mjerenje je izvršeno na uzorku od 50 učenika , uz prisustvo profesora fizičke kulture Ivana Šljivančanina. Nakon testiranja profesorica Vukotić je iznijela niz pohvala na račun djece, jer je pronadjen izuzetno mali broj deformiteta kičmenog stuba i grudnog koša. Na kraju posjete je izrazila veliku zahvalnost našoj školi na gostoprimstvu.

Datum: 10 April 2019

Dan dobrih dijela je godišnja tradicija širom svijeta,stotine hiljada volontera pomaže drugima,vjerujući u ideju da svaka osoba može da učini nešto dobro i promjeni svijet.

Dan dobre volje je inicirala Šari Arison,poslovna žena i filantrop 2007.god.a pokrenula ga je i organizovala Ruach Tova organizacija dio The Ted Arison Family Foundation. 

 

Naša ideja i ideja naših profesora bila je da doprinesemo danu dobrih dijela time što cemo ofarbati ogradu unutar škole.

... Detaljnije »

Datum: 09 April 2019

« 1 2 3 4 5 ... 15 16 »
Društvene mreže