Pretraga
Brojač posjeta
Početna » Arhiva vijesti

Ucenici IV 5 razreda, smjer tehnicar kulinarstva i usluzivanja, dana 6.02.2020. godine su sa profesoricom biologije Maricom Roganovic Tosic posjetili Z.Z "Mljekara" - Pljevlja. Ucenici su uz pratnju strucnog osoblja obisli proizvodne pogone gdje su se upoznali sa procesom proizvodnje mlijeka i mljecnih proizvoda. Posjetu smo zavrsili uz degustaciju jogurta.
Zahvaljujemo osoblju i direktorici Z.Z "Mljekara"- Pljevlja za vrijeme koje su odvojili za nas kako bi ucenici stekli nova znanja i iskustva kroz interesantan sadrzaj.

Datum: 18 Feb. 2020

U Srednjoj stručnoj školi Pljevlja 11.02.2020.godine, održano je predavanje na temu Bankarski menadžment. U realizaciji predavanja učestvovali su učenici IV1 odjeljenja, smjer ekonomski tehničar.

Učenice Nejra Bašić i Milica Starovlah su u sklopu prezentacije govorile o bankarskom menadžmentu. Gostujući predavači bili su izvršni direktor Prve banke Crne Gore poslovnice u Pljevljima, gospodin Abdulah Šulović i menadžer za privredu i stanovništvo, gospođa Bojana Ječmenica. Gosti su govorili o bankarskom menadžmentu i navodili primjere iz prakse. Atmosfera je bila prijatna i opuštena. Učenici i prisutni profesori pokazali su veliko interesovanje i postavljali su pitanja u vezi štednje, kamatne stope na štednju, povoljnostima kreditiranja, provjeri kreditne sposobnosti klijenta.

Prisutni su bili učenici IV1, IV5 i III9 odjeljenja, direktor ... Detaljnije »

Datum: 18 Feb. 2020

Dana 26.11. 2019. godine, održan je ugledni čas na temu: Poreski sistem Crne Gore. Ugledni čas pripremili su učenici IV-1 odjeljenja, ekonomski tehničar - finansijskog i opšteg smjera: Ljiljana Bujaković, Simon Marjanović, Aleksandar Raonić, Nejra Bašić, Nevena Marić, Samra Stovrag i Milica Starovlah. 

 

            Voditelj časa bila je učenica Nejra Bašić. Mentori učenicima su bile pr ... Detaljnije »

Datum: 01 Dec. 2019

U četvrtak 28.11.2019.godine održana je prezentacija povodom Dana zahvalnosti koju su pripremili učenici trećeg i četvrtog razreda zajedno sa profesoricama engleskog jezika-Oliverom Aranitović, Vidom Milić i Draganom Sušić.

Dan zahvalnosti vuče korjene još od prvih engleskih doseljenika, a slavi zajednicu različitih kultura. Ovaj praznik su prihvatili svi bez obzira odakle su i kada stigli u Ameriku. Slavi se uz pečenu ćurku i puno hrane. Po dolasku u novi svijet, nakon 66 dana teškog putovanja, engleski doseljenici su se složili da odmah uspostave jednakost među sobom i prihvatili zajedničko ime Pilgrims - hodočasnici. Naselili su se u luci kojoj su dali ime Plymouth u današnjoj državi Massachusetts, ali su prvi zanos i sreću uskoro pomutile teškoće u pribavljanju hrane.Spasili su ih lokalni Indijanci, koji su im pomogli sa hranom, naučili ih kako da uzgajaju kukuruz i drugo domaće povrće. Suština nacionalnog praznika u SAD-u jeste slavljenje godišnje žetve, a obilježava se četvrtog četvrtka u novembru.

... Detaljnije »

Datum: 01 Dec. 2019

Za izbor kadeta/tkinja za obrazovanje na Pomorskoj akademiji SAD (US Naval Academy), Anapolis, Merilend i Vojnoj akademiji SAD (US Military Academy), West Point, Njujork
Ministarstvo odbrane, na osnovu člana 5 stav 2 Pravilnika o načinu prijema lica u službu u Vojsci Crne Gore i rezervni sastav Vojske i načinu izbora kadeta (“Službeni list CG”, broj 18/18) raspisuje javni oglas za izbor po jednog kadeta/tkinje (u daljem tekstu: kadeta) za potrebe Vojske Crne Gore, za obrazovanje na Pomorskoj akademiji SAD (US Naval Academy), Anapolis, Merilend i Vojnoj akademiji SAD (US Military Academy), West Point, Njujork, počev od studijske 2020/2021. godine.
OPŠTI USLOVI JAVNOG OGLASA ZA KANDIDATE:
1) da su crnogorski državljani i da nemaju državljanstvo druge države;
2) da su završili ili su u završnom razredu četvorogodišnje srednje škole;
3) da su zdravstveno sposobni za službu u Vojsci Crne Gore;
4) da zadovoljavaju kriterijume u pogledu fizičke sposobnosti;
5) da zadovoljavaju kriterijume u pogledu psihološke sposobnosti za službu u Vojsci Crne Gore;
6) da nijesu osuđeni na bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju dužem od šest mjeseci, odnosno da nijesu pravosnažno osuđeni za krivično djelo protiv ... Detaljnije »

Datum: 27 Nov. 2019

   Povodom Svjetskog dana štednje i kampanje Nedjelja štednje, grupa učenika iz odjeljenja III-1, IV-1 i IV-7, smjer Ekonomski tehničar,  posjetila je 31.10.2019. godine poslovnice Erste banke i Addiko banke u Pljevljima.

        Poslovnicu Erste banke  posjetili su,  sa profesoricom  Amirom Čolak,  učenici  III-1 odjeljenja: Anđe ... Detaljnije »

Datum: 05 Nov. 2019

Ideju za održavanje časa na temu „Vrste bankarskih poslova" predložila je predmetna profesorica Jelena Leovac.
Referate su predstavile grupe učenika na teme: „Pasivni bankarski poslovi" - Svetlana Kljajević, Milika Zuković, Jelena Potpara i Jelena Vuković; „Aktivni bankarski poslovi" - Milica Petrić, Stanimirka Macanović, Ena Plakalo, Jovana Pušonja i Marija Zuković; „Neutralni bankarski poslovi" - Marija Kunarac, Ljubica Mršović, Danka Džarić i Nikolina Borović i „Sopstveni bankarski poslovi" - Rijad Mušović, Anja Bojović, Mihailo Rondović i Bogdan Tešović.
Cilj časa je bio da učenici prikažu značaj bankarskih poslova i razumiju njihov uticaj na poslovanje i razvoj privrednih i drugih subjekata, razvoj određenih privrednih grana, regiona, životni standard građana, razvoj i strukturu spoljnotrgovinskog prometa.
Času su prisustvovale profesorice Verica Popović, Amira Čolak, Aldina Strujić i Aldina Bećović, čije je mišljenje da su najubjedljivije pojedinačno izlaganje imale učenice Svetlana Kljajević i Marija Kunarac. Profesorica Jelena Leovac je izrazila zahvalnost prisutnim profesorima i pohvalila sve u ... Detaljnije »

Datum: 30 Okt. 2019

Učenici Srednje stručne škole i Gimnazije ,,Tanasije Pejatović “ su , u četvrtak 3.10. 2019. godine, posjetili festival „ Otvoreni dani nauke” u Podgorici, organizovan od strane Ministarstva nauke Crne Gore. Festival je imao cilj da ukaže na koji način inovacije, na poljima vještačke inteligencije rezultiraju promjenama u gotovo svim aspektima komunikacije, rada i života.
Park „ Dvorac Petrovića“ je bio mjesto gdje je organizovana radionica „Satelitske radio komunikacije – šansa za nova istraživanja“. Učenici su razgovarali o tehnologiji i iznosili vlastite stavove o nauci. U vidu prezentacije radio-amaterizma i kroz praktičan rad sa radio stanicom, koja emutuje signal preko satelita, učenicima je približena ova oblast.
Učenici su obišli i Galeriju “Centar” gdje su kroz projekat „ Multimedijalne priče“ imali prilike da čuju nešto više o Adi Lavlejs i Čarsu Bebidžu, a organizovano je i jedinstveno
„ putovanje kroz prostor i vrijeme“ putem interaktivne izložbe “ Tkači kibernetike – Ada Lavlejs: Čarobnica brojeva i proročica računarstva, prva programerka i poetska naučnica, ćerka poete i princeze matematike&rdq ... Detaljnije »

Datum: 24 Okt. 2019

Grupa učenika odjeljenja III-1 prezentovala je, 16. oktobra 2019.godine, referate iz predmeta Finansijsko poslovanje. Ideju za održavanje časa, kao i teme radova predložila je predmetna profesorica Amira Čolak.
Referate je izlagalo šesnaest učenica, koje su predstavile svoje zadatke na sljedeće teme:
"Nastanak i istorijski razvoj finansija" - Svetlana Kljajević i Anđela Milić, "Nastanak i razvoj nauke o finansijama" - Marija Zuković i Ena Plakalo, "Naučne discipline u okviru finansija" - Bojana Grujičić, Anđela Janjušević, Jovana Petrović i Anđela Pupović, "Komponente finansijskog sistema" - Anja Bojović, Marija Kunarac i Emilija Nenezić , "Istorijski razvoj novca" - Nikolina Borović, Ljubica Mršović i Danka Džarić i "Funkcije novca" - Jelena Potpara i Almina Čuturić.
Cilj časa je bio da učenici prikažu značaj finansija od njihovog začetka do danas, kao i da se samostalnim korišćenjem šire literature razviju vještine učenja i pisanja referata.
Času su prisustvovale profesorice Tanja Todorić i Jelena Leovac, čije je mišjenje da su najzanimljiviji referat predstavile učenice Nikolina Borović, Ljubica Mršović i Danka Džarić, a da je učenic ... Detaljnije »

Datum: 20 Okt. 2019

U cilju obilježavanja 18.oktobra-Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima učenici II-3 odjeljenja organizovali su kreativnu i zanimljivu radionicu na temu “I tebe se tiče”. Voditelji radionice bili su Teodora Lazarević i Mirnes Kordić .
Radionica je otvorena čitanjem teksta pod nazivom : “Slučaj Anita” i prikazivanjem filmova koji su govorili o surovoj eksploataciji i patnji žrtve trafikinga . Zatim je uslijedila diskusija učenika i rad u grupama o tome kakva bi trebala da bude uloga vršnjaka, škole, roditelja, policije ,Centara za socijalni rad , zdravstvenih institucija i civilnog sektora u rješavanju “Slučaja Anita” .

Tekst je čitala Tatjana Stevančević dok su film pripremili :Ksenija Veljković, Petar Grbović,Kosta Laketić i Miloš Damjanović.
Prezentaciju “Trgovina Ljudima” su pripremile : Savičić Dragana,Slijepčević Amela, Peković Predrag i Despotović Velimir.
Prikazan je i pano sa fotografijama i učeničkim porukama protiv trgovine ljudima koje su pripremile učenice : Jana Dajević,Hamijeta Čengić,Tijana Jašović i Andrea Lončar.
Mentorke učenicima bile su profesorice Adisa Malagić i ... Detaljnije »

Datum: 17 Okt. 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani,

Obavještavamo vas da je pokrenuta kampanja za dodjelu nagrada iz Fonda za kvalitet i talente, koja se i ove godine odvija pod sloganom „Za odličan 5“. U skladu sa navednim i, prije svega, u skladu sa potrebom nastavnika i učenika da budu informisani da je Konkurs u toku.

 

 

Datum: 14 Okt. 2019

Dana 11. 10. 2019. godine direktor naše škole gdin. Miljan Mitrović posjetio je SSŠ Dzemalidin Bijedić Goražde BiH. Razgovarano je o mogućnostima buduće saradnje apliciranjem na projekte prekogranične saradnje kod EU fondova. Direktor naše škole imao je priliku da se upozna sa dosadašnjim rezultatima SSŠ Dzemaludin Bijedić škole u razvoju dualnog obrazovanja kao i prenijeti naša iskustva o dualnom obrazovanju. Takođe je imao priliku razmijeniti mišljena i sa predstavnicima škole iz Republike Hrvatske.

Datum: 14 Okt. 2019

Učenici naše škole pohađali su Školu intelektualnih vještina, 7.10 i 8.10.2019 godine, koja je organizovana u gimnaziji Tanasije" Pejatović" u Pljevljima. Predavači su bili iz Beograda, a svrha učenja je brzo čitanje i razumjevanje pročitanog. Uz pratnju profesora Darka Gačevića, školu su pohađali sledeći učenici: Nikolina Kuburović, Milena Đuković, Ksenija Cmiljanić, Valentina Nenezić, Nikolina Paldrmić, Ajla Hrastovina, Mihailo Rondović, Bogdan Tešović, Nikolina Laketić, Imar Srna i Luka Šljivančanin.

Datum: 09 Okt. 2019

Dana 02.10.2019. godine u krugu restorana Milet bašta obilježen je Inkluzivni dan gdje su učestvovali i volonteri Srednje stručne škole Pljevlja.

Datum: 07 Okt. 2019

Povodom obilježavanja  Svjetskog dana turizma,  u Budvi je organizovano takmičenje srednjih stručnih škola u kuvanju. Cilj takmičenja je podizanje svijesti o značaju ulaganja u obrazovanje kada je u pitanju turistička perspektiva naše zemlje. 

Našu školu su predstavljali učenici  Arman Abazin III/6 (tehničar kulinarstva), Anastasija  Beljkaš III/8 (kuvar) i Adela Slijepčević IV/5 (tehničar kulinarstva ).
Tročlane ekipe su se takmičile u spremanju nacionalnog jela, serviranog na moderan način, i deserta. Učenici naše škole pripremali su glavno jelo jagnjeći kotlet ,, Milet bašta" i desert  ,, Srce Crnogorke".
Učesnici su dobili zahvalnice, a mentori učenicima su bili Jelena Stanimirović i Goran Ostojić . 
Datum: 07 Okt. 2019

U susret Danu Vojske, Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore i ove godine u utorak 01.10. su organizovali “Dan otvorenih vrata“ na školskom brodu „Jadran“.

Školski brod Jadran ugostio je preko 60 djece srednjih škola iz Andrijevice, Berana, Pljevalja, Šavnika, Žabljaka, Kolašina Mojkovca i Bijelog Polja. Organizovano je krstarenje Bokokotorskim zalivom kao i druženje sa posadom broda.

Tom prilikom djeca su imala mogućnost da se upoznaju sa bogatom istorijom jedrenjaka, ali i da od predstavnika Vojske saznaju koje su sve to prednosti i mogućnosti vojnog poziva.

Učenice  Srednje stručne škole iz Pljevalja odjeljenja III1(Ekonomski tehničar)- Borović Nikolina, Mršović Ljubica, Tošić Milica i Džarić Danka sa profesoricom engleskog jezika Draganom Sušić su prisustvovale ovom lijepom događaju. Boravak na brodu je bio vrlo prijatan i utisci su pozitivni.

Datum: 03 Okt. 2019

Dana 26. 10. 2019. godine učenici naše škole uz prisustvo profesora Adnana Džidića posjetili su Dan otvorenih vrata Ministarstva Unutrsašnjih poslova Crne Gore. Učenici su imali mogućnost da se upoznaju sa policiskom opremom.

Datum: 26 Sept. 2019

Dobitnica Luče I je Jelena Anđelić, a Luču II dobili su: Miljan Lončar, Ksenija Luković, Nevena Marković, Momčilo Gospić, Lucija MIjatović i Adisa Slijepčević.

 


  • LINK>>
  • Datum: 16 Jun 2019

    « 1 2 3 4 5 ... 17 18 »
    Društvene mreže