Pretraga
Brojač posjeta
Početna » Arhiva vijesti

Povodom obilježavanja  Svjetskog dana turizma,  u Budvi je organizovano takmičenje srednjih stručnih škola u kuvanju. Cilj takmičenja je podizanje svijesti o značaju ulaganja u obrazovanje kada je u pitanju turistička perspektiva naše zemlje. 

Našu školu su predstavljali učenici  Arman Abazin III/6 (tehničar kulinarstva), Anastasija  Beljkaš III/8 (kuvar) i Adela Slijepčević IV/5 (tehničar kulinarstva ).
Tročlane ekipe su se takmičile u spremanju nacionalnog jela, serviranog na moderan način, i deserta. Učenici naše škole pripremali su glavno jelo jagnjeći kotlet ,, Milet bašta" i desert  ,, Srce Crnogorke".
Učesnici su dobili zahvalnice, a mentori učenicima su bili Jelena Stanimirović i Goran Ostojić . 
Datum: 07 Okt. 2019

U susret Danu Vojske, Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore i ove godine u utorak 01.10. su organizovali “Dan otvorenih vrata“ na školskom brodu „Jadran“.

Školski brod Jadran ugostio je preko 60 djece srednjih škola iz Andrijevice, Berana, Pljevalja, Šavnika, Žabljaka, Kolašina Mojkovca i Bijelog Polja. Organizovano je krstarenje Bokokotorskim zalivom kao i druženje sa posadom broda.

Tom prilikom djeca su imala mogućnost da se upoznaju sa bogatom istorijom jedrenjaka, ali i da od predstavnika Vojske saznaju koje su sve to prednosti i mogućnosti vojnog poziva.

Učenice  Srednje stručne škole iz Pljevalja odjeljenja III1(Ekonomski tehničar)- Borović Nikolina, Mršović Ljubica, Tošić Milica i Džarić Danka sa profesoricom engleskog jezika Draganom Sušić su prisustvovale ovom lijepom događaju. Boravak na brodu je bio vrlo prijatan i utisci su pozitivni.

Datum: 03 Okt. 2019

Dana 26. 10. 2019. godine učenici naše škole uz prisustvo profesora Adnana Džidića posjetili su Dan otvorenih vrata Ministarstva Unutrsašnjih poslova Crne Gore. Učenici su imali mogućnost da se upoznaju sa policiskom opremom.

Datum: 26 Sept. 2019

Dobitnica Luče I je Jelena Anđelić, a Luču II dobili su: Miljan Lončar, Ksenija Luković, Nevena Marković, Momčilo Gospić, Lucija MIjatović i Adisa Slijepčević.

 


 • LINK>>
 • Datum: 16 Jun 2019

  •  

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Datum: 07 Jun 2019

  SVIM VJERNICIMA ISLAMSKE VJEROISPOVIJESTI SREĆAN BAJRAM ŽELI KOLEKTIV JU SSŠ PLJEVLJA

  Datum: 04 Jun 2019

  U prostorijama Srednje stručne škole Pljevlja održan je dvodnevni seminar (1. i 2. juna 2019) u cilju obuke nastavnika stručnih škola za rad sa djecom sa posebnim obrazovnim potrebama. Seminar je podržalo Ministarstvo prosvjete Crne Gore, a dvadesetak nastavnika je imalo priliku da kroz dvodnevne radionice i razgovor sa predavačima: Svetlanom Dujović, Milanom Raičević i Tamarom Milić riješi dileme i nedoumice vezane za rad sa djecom koja imaju tjelesne ili intelektualne smetnje i obrazuju se po prilagođenom nastavnom programu.  

              Tokom prvog dana, učesnici seminara su obučeni za rad sa učenicima koji imaju vizuelne, slušne, tjelesne, govorno – jezičke i intelektualne smetnje. Poseban akcenat stavljen je na proces posmatranja i procjenjivanja učenika, kao i na razlikovanje različitih rješenja Komisije sa usmjeravanje kada je u pitanju obrazovanje učenika po prilagođenom programu i onih kojima prilagođavanje sadržaja nije neophodno, ali zbog eventualnih tjelesnih ograničenja imaju potrebu za obezbjeđivanjem posebnih uslova i pomagala pri radu.

  < ... Detaljnije »

  Datum: 04 Jun 2019

  Na finalnom takmičenju Crna Gora u ritmu Evrope, koje će se emitovati u direktnom televizijskom prenosu na Televiziji Crne Gore, u subotu 01.juna u 17 sati, opštinu Pljevlja predstavljaće Nejra Bašić, Andrej Nenadić, Ksenija Irić i Nikolina Đurović.  Ove godine, djeca iz Pljevalja predstavljaju Kraljevinu Dansku pjesmom Emmelie De Forest - Only Teardrops.

  Glasajte za favorite, glasajte za naše predstavnike porukom sa sadržajem  PJESMA_05  na broj 14741

   

  Datum: 29 Maj 2019

  U Kruševcu je od 10-12.maja održan . Učestvovale su 26 škola iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Našu školu je predstavljalo PZV,,TIMBER MONT“, učenici odjeljenja III-1 smjer ekonomski tehničar. Sajam je bio revijalnog karaktera.

   Prvog dana je bio organizovan prijem učesnika, za učenike pozorišna predstava i kasnije uređenje štandova. Sledećeg dana je sajam svečano otvoren i do 18h je trajalo sajamsko poslovanje. Posjetioci su mogli da pogledaju šta koje preduzeće nudi, koji asortiman robe i po kojim cijenama. Kreativnost učenika i uređenje štanda su bili poziv za sve učenike i posjetioce da trguju na sajmu. Roba se kupovala i prodavala virtuelno i plaćala  platnom karticom koja se dobijala na sajmu. Na kraju dana su se vršile zbirne uplate i isplate preko Centralne Virtuelne banke.Dok su učenici poslovali na sajmu za nastavnike je organizovan obilazak grada, a za učenike uveče druženje.

  Trećeg dana se prije podne odvijalo sajamsko poslovanje, a za profe ... Detaljnije »

  Datum: 18 Maj 2019

  Srednja stručna škola organizovala je Dan otvorenih vrata tokom kojeg su učenici ove škole posjetiocima, polumaturantima i njihovim roditeljima, predstavili svoja zanimanja. Za više detalja kliknite na link ispod.

   

  Datum: 15 Maj 2019

  Prvog dana takmičenja, u hotelu “Mogren” u Budvi, održan je XVII Međunarodni „Trofej Montenegro 2019“ –takmičenje u pripremanju koktela. Iz naše škole učestvovali su učenici II-7(smjer Restorater) Brković Sanja i Klačar Obrad, sa mentorom Hrković Remzom. Oni su pripremali koktele pod nazivom: „Milet bašta“ i „Vodice“ i dobili po dvije diplome.

  Drugog dana takmičenja, na bazenima „Rondo“ u Budvi, održano je Državno takmičenje u kulinarstvu „Gastronomski izazovi Crne Gore“. U veoma „jakoj“ konkurenciji, učenici smjera Tehničar kulinarstva (Gogić Vuk, Slijepčević Adela i Abazin Arman) osvojili su u timskom takmičenju bronzanu medalju. Pripremali su meni od tri ganga: Rolovani losos sa sosom od senfa, jagnje ... Detaljnije »

  Datum: 15 Maj 2019

  Na Univerzitetu  Donja Gorica  9.maja 2019. godine održana je na kojoj su učestvovali učenici odeljenja IV-3:Marković Marko,Luković Ksenija,Đukovic Sanja, Mijatović Lucija i mentor,prof. Jović Nada.Tradicija berze jeste da se po mogućnosti  11 najboljih ideja sa Top liste otkupi od preduzetnika širom Crne Gore.S obzirom na broj prijavljenih ideja, koji iznosi 900, formirane su jos A i B lista koje broje 30 ideja,od 11. do 40. mjesta.Učenici su konkurisali sa idejom „TimberKO suvenira“ koja se našla na A listi i otkupljena za 200€ od strane kompanije "VOLI". Učenici imaju mogućnost da registruju preduzeće u roku od dvije godine čija će ovo biti djelatnost. Berzi su prisustvovali: rektor Univerziteta prof. dr Veselin Vukotić i premijer Vlade Crne Gore Duško Marković kao i predstavnici kompanija koji su sponzori berze.  Nakon završene berze organizovano je druženje sa srednjoškolcima.

  Ovo predstavlja izuzetan uspjeh kako za Srednju stručnu školu, tako i za navedene učenike jer se u  odnosu na broj prijavljenih, njihova ideja našla se me ... Detaljnije »

  Datum: 14 Maj 2019

  Učenici Gimnazije „Tanasije Pejatović“ i Srednje stručne škole iz Pljevalja uključeni su u projekat „ Monitoring i promovisanje prava djece i mladih sa invaliditetom bez diskriminacije“ koji sprovodi NVU „Djeca Crne Gore “ iz Podgorice.Projekat je finansijski podržalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

  U okviru ovog projekta, u prostorijama Gimnazije i Srednje stručne škole realizovane su  tri radionice sa  grupom od 30 učenika,različitih obrazovnih profila,  iz obje škole.Radionice je vodila profesorica sociologije Adisa Malagić.

  Na početku prve radionice učenici su se upoznali sa samim projektom i  njegovim ciljevima a zatim se diskutovalo o dječijim pravima s posebnim osvrtom na prava djece sa invaliditetom.U toku ove radionice realizovane su aktivnosti  pod nazivom  „Samo minut “ i „Dijete bez hrabrosti je kao nebo bez zvijezda “iz priručni ... Detaljnije »

  Datum: 14 Maj 2019

  ‚‚Svijet je pozornica na kojoj svako igra svoju ulogu. Svako ima svoj izlazak i odlazak i svako odigra mnogo uloga u životu.''                                  William Shakespeare

  Poslednja sedmica aprila se obilježava u svijetu književnosti i pozorišta kao sedmica Viljema Šekspira. O njemu je napisano mnogo knjiga,  pa ipak su mnoge stvari vezane za njegov život do danas ostale zagonetka. Kako se nekada nisu precizno bilježili datumi rođenja tako ne znamo Šekspirov tačan datum rođenja, ali se pouzdano zna da je kršten 26.aprila. Pretpostavlja se da je rođen nekoliko dana ranije, a umro je upravo 23. aprila prije nešto više od 400 godina. Ovaj engleski književnik, režiser i glumac i danas je na tronu kao naj ... Detaljnije »

  Datum: 10 Maj 2019

  Učenici naše škole, smjer ekonomski tehničar su učestvovali na konkursu “IX  MEDJUNARODNA BERZA PREDUZETNIČKIH IDEJA”, na Univerzitetu Donja Gorica.Njihova preduzetnička ideja se našla na A i B listi  koja  broji 30 najboljih ideja i biće objavljena u sedmom izdanju“ Knjige Ideja”.Učenici IV-3:Marković Marko, Mijatović Lucija, Luković Ksenija I Djuković Sanja i mentor, professor Jović Nada su pozvani da budu prisutni u utorak, 09. Maja od 11:00h na UDG kako bi dobili pravo na podršku I nagradu. Ovom prilikom  je moguće I osvojiti nagradu od strane institucija I kompanija koje budu zainteresovane za njihovu ideju. S obzirom na veliki broj prijavljenih ideja ovo je veliki uspjeh za učenike koji predstavljaju našu školu I veliki podstrek za dalji razvoj učeničkog preduzetništva.

  Datum: 08 Maj 2019

  « 1 2 3 4 5 ... 16 17 »
  Društvene mreže