Pretraga
Brojač posjeta
Početna » Arhiva vijesti

U Kruševcu je od 10-12.maja održan . Učestvovale su 26 škola iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Našu školu je predstavljalo PZV,,TIMBER MONT“, učenici odjeljenja III-1 smjer ekonomski tehničar. Sajam je bio revijalnog karaktera.

 Prvog dana je bio organizovan prijem učesnika, za učenike pozorišna predstava i kasnije uređenje štandova. Sledećeg dana je sajam svečano otvoren i do 18h je trajalo sajamsko poslovanje. Posjetioci su mogli da pogledaju šta koje preduzeće nudi, koji asortiman robe i po kojim cijenama. Kreativnost učenika i uređenje štanda su bili poziv za sve učenike i posjetioce da trguju na sajmu. Roba se kupovala i prodavala virtuelno i plaćala  platnom karticom koja se dobijala na sajmu. Na kraju dana su se vršile zbirne uplate i isplate preko Centralne Virtuelne banke.Dok su učenici poslovali na sajmu za nastavnike je organizovan obilazak grada, a za učenike uveče druženje.

Trećeg dana se prije podne odvijalo sajamsko poslovanje, a za profe ... Detaljnije »

Datum: 18 Maj 2019

Srednja stručna škola organizovala je Dan otvorenih vrata tokom kojeg su učenici ove škole posjetiocima, polumaturantima i njihovim roditeljima, predstavili svoja zanimanja. Za više detalja kliknite na link ispod.

 

Datum: 15 Maj 2019

Prvog dana takmičenja, u hotelu “Mogren” u Budvi, održan je XVII Međunarodni „Trofej Montenegro 2019“ –takmičenje u pripremanju koktela. Iz naše škole učestvovali su učenici II-7(smjer Restorater) Brković Sanja i Klačar Obrad, sa mentorom Hrković Remzom. Oni su pripremali koktele pod nazivom: „Milet bašta“ i „Vodice“ i dobili po dvije diplome.

Drugog dana takmičenja, na bazenima „Rondo“ u Budvi, održano je Državno takmičenje u kulinarstvu „Gastronomski izazovi Crne Gore“. U veoma „jakoj“ konkurenciji, učenici smjera Tehničar kulinarstva (Gogić Vuk, Slijepčević Adela i Abazin Arman) osvojili su u timskom takmičenju bronzanu medalju. Pripremali su meni od tri ganga: Rolovani losos sa sosom od senfa, jagnje ... Detaljnije »

Datum: 15 Maj 2019

Na Univerzitetu  Donja Gorica  9.maja 2019. godine održana je na kojoj su učestvovali učenici odeljenja IV-3:Marković Marko,Luković Ksenija,Đukovic Sanja, Mijatović Lucija i mentor,prof. Jović Nada.Tradicija berze jeste da se po mogućnosti  11 najboljih ideja sa Top liste otkupi od preduzetnika širom Crne Gore.S obzirom na broj prijavljenih ideja, koji iznosi 900, formirane su jos A i B lista koje broje 30 ideja,od 11. do 40. mjesta.Učenici su konkurisali sa idejom „TimberKO suvenira“ koja se našla na A listi i otkupljena za 200€ od strane kompanije "VOLI". Učenici imaju mogućnost da registruju preduzeće u roku od dvije godine čija će ovo biti djelatnost. Berzi su prisustvovali: rektor Univerziteta prof. dr Veselin Vukotić i premijer Vlade Crne Gore Duško Marković kao i predstavnici kompanija koji su sponzori berze.  Nakon završene berze organizovano je druženje sa srednjoškolcima.

Ovo predstavlja izuzetan uspjeh kako za Srednju stručnu školu, tako i za navedene učenike jer se u  odnosu na broj prijavljenih, njihova ideja našla se me ... Detaljnije »

Datum: 14 Maj 2019

Učenici Gimnazije „Tanasije Pejatović“ i Srednje stručne škole iz Pljevalja uključeni su u projekat „ Monitoring i promovisanje prava djece i mladih sa invaliditetom bez diskriminacije“ koji sprovodi NVU „Djeca Crne Gore “ iz Podgorice.Projekat je finansijski podržalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

U okviru ovog projekta, u prostorijama Gimnazije i Srednje stručne škole realizovane su  tri radionice sa  grupom od 30 učenika,različitih obrazovnih profila,  iz obje škole.Radionice je vodila profesorica sociologije Adisa Malagić.

Na početku prve radionice učenici su se upoznali sa samim projektom i  njegovim ciljevima a zatim se diskutovalo o dječijim pravima s posebnim osvrtom na prava djece sa invaliditetom.U toku ove radionice realizovane su aktivnosti  pod nazivom  „Samo minut “ i „Dijete bez hrabrosti je kao nebo bez zvijezda “iz priručni ... Detaljnije »

Datum: 14 Maj 2019

‚‚Svijet je pozornica na kojoj svako igra svoju ulogu. Svako ima svoj izlazak i odlazak i svako odigra mnogo uloga u životu.''                                  William Shakespeare

Poslednja sedmica aprila se obilježava u svijetu književnosti i pozorišta kao sedmica Viljema Šekspira. O njemu je napisano mnogo knjiga,  pa ipak su mnoge stvari vezane za njegov život do danas ostale zagonetka. Kako se nekada nisu precizno bilježili datumi rođenja tako ne znamo Šekspirov tačan datum rođenja, ali se pouzdano zna da je kršten 26.aprila. Pretpostavlja se da je rođen nekoliko dana ranije, a umro je upravo 23. aprila prije nešto više od 400 godina. Ovaj engleski književnik, režiser i glumac i danas je na tronu kao naj ... Detaljnije »

Datum: 10 Maj 2019

Učenici naše škole, smjer ekonomski tehničar su učestvovali na konkursu “IX  MEDJUNARODNA BERZA PREDUZETNIČKIH IDEJA”, na Univerzitetu Donja Gorica.Njihova preduzetnička ideja se našla na A i B listi  koja  broji 30 najboljih ideja i biće objavljena u sedmom izdanju“ Knjige Ideja”.Učenici IV-3:Marković Marko, Mijatović Lucija, Luković Ksenija I Djuković Sanja i mentor, professor Jović Nada su pozvani da budu prisutni u utorak, 09. Maja od 11:00h na UDG kako bi dobili pravo na podršku I nagradu. Ovom prilikom  je moguće I osvojiti nagradu od strane institucija I kompanija koje budu zainteresovane za njihovu ideju. S obzirom na veliki broj prijavljenih ideja ovo je veliki uspjeh za učenike koji predstavljaju našu školu I veliki podstrek za dalji razvoj učeničkog preduzetništva.

Datum: 08 Maj 2019

Povodom Svjetskog dana knjige, Gimnazija „Tanasije Pejatović“ je organizovala manifestaciju pod nazivom „Magija knjige“. Manifestacija je predstavljala nešto veliko za naš sami obrazovni sistem. Na toj manifestaciji mogli smo čuti velika dijela poezije i proze, što nam je takođe pomoglo da čujemo nešto novo, što bi nas moglo zainteresovati.

Ovom događaju prisustvovali su profesori: Zagorka Kalović, Olivera Aranitović, Valerija Petrović, Dragana Sušić, Amira Čolak, Adisa Malagić i Aldina Bećović, zajedno sa učenicima I1, II1, II3, III1 i IV1 odjeljenja.

 

             ... Detaljnije »

Datum: 06 Maj 2019

Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” dvanaestu godinu za redom organizovala je konkurs „Mladi eko-reporteri” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). Posebne teme 2019. godine su bile: “Odgovorna proizvodnja i potrošnja” i “Eko škole”.
Na konkursu je stiglo preko 480 radova iz 16 srednjih i 33 osnovne škole. U pripremi je pomagalo 76 profesora mentora.
Svečana dodjela nagrada organizovana je u ponedjeljak 22. aprila u 12h u Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici. Nagrade najboljima je uručila mr Ivana Vojinović, generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je i ovogodišnji pokrovitelj i domaćin.

... Detaljnije »

Datum: 26 April 2019

Korporativna kultura banke predstavlja relativno stabilan sistem vjerovanja, stavova, i vrijednosti, prihvaćene norme ponašanja koja su zajedničke i koja dijele zaposleni u organizaciji.Karakteristike jake korporativne kulture banke koja posluje u savremenim uslovima poslovanja su: jasno isticanje poslovne etike, jedinstvo, sklad i lojalnost zaposlenih na nivou organizacije koji uliva povjerenje klijentu, identitet zaposlenih u banci, komunikacija sa klijentima je poslovna s puno pažnje, komunikacija sa klijentima je rezultat razvijene i prihvaćene organizacione kulture banaka.

Mi, učenice IV3 odjeljenja, ekonomski tehničar, bankarski smjer smo odradile istraživanje o korporativnoj kulturi banke. Odabrale smo Prvu banku Crne Gore, poslovnicu u Pljevljima i NLB banku, poslovnicu u Pljevljima. Istraživanje smo odradile 10.novembra, 2018.godine.

Formirale smo dvije grupe. Prvu grupu čine: učenica Luković Ksenija koja je ujedno i vođa grupe i učenice Go ... Detaljnije »

Datum: 26 April 2019

Dana 24.04.2019 godine u Danilovgradu odrzano je drzavno prvenstvo u atletici. Nasa zenska ekipa u veoma teskoj konkurenciji ostvarila je odlicne rezultate: 100m-Tamara Tošic drugo mjesto.
Štafeta 4x100( Tamara Tošic, Ana Tanjević, Katarina Lacmanovi , Ana Kneževic) drugo mjesto. Treba napomenuti da zbog obaveza u reprezentaciji, na prvenstvu nije mogla da ucestvuje Svetlana Miličić, na  trcu od 400 metara. Ekipu je vodio profesor Ivan Rondovic.

 

Datum: 26 April 2019

Dana 25.04.2019 godine u Bijelom Polju je odrzano drzavno prvenstvo u malom fudbalu za srednje skole. Ženska ekipa nase škole je odbranila titulu prvaka drzave, savladavsi ekipu iz Tivta u finalu rezultatom 4-0. Ucence je vodio profesor Ivan Šljivančanin

Datum: 26 April 2019

Dana, 12. aprila 2019. godine, nastavnici ugostiteljske grupe predmeta(Hrković Remzo, Duška Bjeković, Gorica Manojlović, Sandra Grbović, Tatjana Čabarkapa i Jelena Stanimirović), zajedno sa učenicima odjeljenja I-6, I-9, II-6, II-9, III-5 i IV-7, posjetili su Sajam zapošljavanja. Sajam je organizovan u prostorijama Doma vojske u Pljevljima. Poslodavci su na svojim štandovima nudili mnogobrojne sezonske poslove. Učenici su popunjavali CV, ostavljali svoje podatke i pokazali veliko interesovanje da svoju profesionalnu praksu odrade u nekom od visoko-kategorizovanih hotela u Budvi, Petrovcu, Tivtu, Žabljaku...

Datum: 23 April 2019

Dana, 11.aprila 2019.godine , održan je Ugledni čas iz predmeta Kuvarstvo i vježbe iz kuvarstva. Čas su organizovale nastavnice praktične nastave: Gorica Manojlović, Sandra Grbović i Jelena Stanimirović; a sa učenicima odjeljenja IV-7(Tehničar kulinarstva). Meni od tri ganga,  pripremali su učenici Vuk Gogić i Uroš Dragašević. Ugledni čas je trajao 60 minuta, a ogranizovan je u prostorijama školskog kabineta za praktičnu nastavu i vježbe. Učenici su pripremali: Potaž od bundeve, Jagnjeći kotlet i punjenu krušku sa jezgrastim voćem i karamelom. Učenici su pokazali veliku snalažljivost u kuhinji, veliku kreativnost, umijeće i znanje.

Uglednom času su prisustvovali nastavnici: Valerija Petrović (predstavnik za PRNŠ), Tanja Todorić, Marija Vučetić, Duška Bjeković, Tatjana Čabarkapa, Draško Kuburović, Vidak Vuković i Đuro Petrović- koordinator za praktičnu nastavu.

Datum: 22 April 2019

Dodjela nagrada za učenike, učesnike Drugog školskog takmičenja iz kuvarstva, održana je  9. aprila 2019. godine  u našoj školi.  Dodjeli nagrada su prisustvovali, osim učenika, nastavnici Ugostiteljkog Aktiva, pedagog škole -  Radan Kartal, koordinator za praktičnu nastavu – Đuro Petrović, profesorica Verica Popović i direktor škole - Miljan Mitrović, koji je učenicima i dodjeljivao nagrade. Dodjelu je snimala i Televizija Pljevlja, a prilog objavila istog dana.

Zahvalnicu za učešće dobili su učenici odjeljenja I-6: Simović Andrijana, Popović Balša i Vučetić Jovan.

Zahvalnicu za učešće i „Najljepši tanjir“ dobili su maturanti: Gogić Vuk, Potpara Ivan i Koruga Bojan.

Bronzanu medalju ... Detaljnije »

Datum: 22 April 2019

U Podgorici, 19.aprila 2019.godine, održan je Sajam učeničkog preduzetništva, koji je bio revijalnog karaktera.

Učestvovalo je 12 srednjih škola iz Crne Gore. Našu školu je predstavljalo preduzeće za vježbu ,, Timber Mont“, odjeljenje III-1 ekonomski tehničar. Mentor je bila profesorica  Nada Jović. Na sajam su išle učenice: Bujaković Ljiljana, Delić Almina i Tahiragić Dalila.

Učenici su svoju kretivnost iskazali kroz izradu suvenira ( magnete i priveske, tehnikom transfer slike na drvo) radili su teglice, fišeke, kutije i čestitke.  Uz timski rad naših  učenika, nije se bilo teško spremiti i predstaviti na ovom sajmu. Škola je obezbijedila prevoz, a sponzor za rekvizit ,,fišeke“ je bio ,,Bazar“- zdrava hrana.

Učenici su stekli ogromno iskustvo. Međusobno su se družili, i stekli nova prijateljstva.  Svak je pokazao svoju kreativnost, i sjajne ideje. Iako su morali da odu i da se vrate za jedan dan, učenicima nije predstavljalo problem krenuti rano iz Pljevalja. Sajam je propratila i RTCG1, i bila veoma zainteresov ... Detaljnije »

Datum: 22 April 2019

KAKO NAPISATI PISMENI ZADATAK

Ugledni čas na temuKako napisati pismeni zadatakodržan je ... Detaljnije »

Datum: 22 April 2019

« 1 2 3 4 5 ... 15 16 »
Društvene mreže