Pretraga
Brojač posjeta

Početna » Arhiva vijesti

Detaljnije>>

NAPOMENA: ŠKOLA ĆE RADITI U PERIODU OD 14. DO 17. AVGUSTA UZ PRIDRŽAVANJE MJERA PROPISANIH OD STRANE NKT.

Datum: 11 Avg. 2020

 

NAPOMENA:

Učenici koji nijesu na rang listi mogu konkuristati na slobodne mjesta u avgustovskom upisnom roku!

Datum: 02 Jul 2020

 Univerzitet Donja Gorica i Ministarstvo kulture ,zajedničkim snagama, realizovali su desetu  po redu “Berzu preduzetničkih ideja”. Ovaj projekat već 10 godina predstavlja spoj snage, mladosti, kvalitetnih ideja i rješenja za svakodnevne probleme.  Ciljevi ovog projekta su promocija preduzetništva među mladim ljudima, realizacija novih biznis ideja, ali i podsticanje mladih ljudi da razmišljaju na preduzetnički način.

Na Berzi su učestvovale učenice odjeljenja II-1 ,smjer ekonomski tehničar: Ivana Petrović, Anđela Cmiljanić, Jana Koruga, Nikolina Vuković, Anastasija Knežević i Milica Dromljak, zajedno sa mentorom profesoricom Nadom Jović.  Učenice su konkurisale sa idejom ,,MOJA ŠAŠAVA IGRAČKA” koja se našla na listi od 11 najboljih ideja,i predstavljala Srednju stručnu školu iz Pljevalja.

Po prvi put Berza je organizovana online što nam nije predstavljalo prepreku. ... Detaljnije »

Datum: 14 Maj 2020

            8. i 9. maja 2020. godine, Univerzitet donja Gorica i Studentski biznis centar organizovali su preduzetničko-istraživački poduhvat: „Zaori dublje, proširi brazde“. Ovaj projekat je okupio preko 100 srednjoškolaca, mladih istraživača iz gotovo svih gradova i srednjih škola u Crnoj Gori.Iz Srednje stručne škole učestvovale su :Jana Koruga,Anđela Cmiljanić i Knežević Anastasija.One su učenice deugog razreda,ekonomski tehničar.

            Po prvi put ovaj projekat je realizovan online ali to nas nije spriječilo da učimo, razmišljamo, istražujemo, takmičimo se, umrežavamo i družimo. Učestvovanjem u ovom projektu imale smo priliku da vidimo i čujemo predavanja sa Univerziteta Donja Gorica, učestvujemo u zanimljivim aktivnostima, i na kraju da prisustvujemo Berzi preduzetničkih i ... Detaljnije »

Datum: 14 Maj 2020

Mediji su najmoćnija stvar na svijetu. Njihova moć se ogleda u tome da nevine mogu učiniti krivima, a krive nevinima. Da je zaista tako, naučilo je 40 učesnika virtuelnog predavanja na temu: Nova medijska pismenost - Gledajmo, kreirajmo, koje je održano 23.04.2020.godine, putem Zoom aplikacije. Organizator vebinara je bio Institut za medije Crne Gore.

Među učesnicima bilo je 11 učenika Srednje stručne škole i profesorica književnosti Jelena Drobnjak. U pitanju su učenici iz različitih odjeljenja naše škole: Anastasija Andrić, Nejra Bošković, Rade Despotović, Obrad Drobnjak, Kerim Hasanbegović, Magdalena Kalović, Cmiljana Laketić, Jovana Tanasković, Tijana Todorić, Ljubisav Zorić i Svetlana Kljajević.

Profesorica književnosti Božena Jelušić i novinar Dragoljub Vuković, putem prezentacija i postavljenih zadataka upoznali su nas sa brojnim medijskim zamkama, kojima smo u današnje vrijeme svakodnevno okruženi. Tako smo saznali da postoji način da, sami prije medijskog demanta, otkrijemo da li je neka vijest poluistinita, lažna i smišljena da privuče medijsku pažnju. Njihovim razotkrivanjem mi postajem ... Detaljnije »

Datum: 29 April 2020

Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” po trinaesti put je organizovala konkurs „Mladi eko-reporteri” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE).

Na konkurs je stiglo preko 525 radova iz 37  osnovnih i 15 srednjih škola. Na pripremi je radilo preko 400 učenika i pomagalo 72 profesora mentora.
Nakon selekcije, u konkurenciji za nagrade bilo je ukupno: 46 tekstova, 55 fotografija, 14 fotopriča  i 25 video klipova. Pristigle radove je tokom aprila 2020. godine  vrednovao dvanaesetočlani nacionalni žiri i odabrao najbolje u pet tematskih i dvije starosne kategorije 12-15 godina i 16-19 godina.

... Detaljnije »

Datum: 24 April 2020

​​​​​​Odlažu se eksterna testiranja, maturski i stručni ispiti

Izmjenom školskog kalendara za 2019/2020 godinu, Ministarstvo prosvjete je donijelo odluku da se, usljed epidemiološke situacije, odlaže testiranje postignuća učenika na kraju drugog ciklusa osnovne škole; eksterna provjera znanja učenika na kraju osnovne škole; organizovanje maturskog i stručnog ispita, te PISA i PIRLS probna testiranja.
Ova odluka važiće do donošenja akta o prestanku propisanih mjera preduzetih za sprečavanje unošenja, odnosno širenja bolesti Covid-19, od organa državne uprave nadležnog za poslove zdravlja.
Raspored provjere znanja i izdavanja diploma utvrdiće Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Ispitnim centrom, najmanje 20 dana prije provjere znanja odnosno održavanja ispita, a o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Datum: 07 April 2020

Datum: 30 Mart 2020

« 1 2 3 4 5 ... 18 19 »
Društvene mreže