.

Pretraga
Brojač posjeta
Početna » Arhiva vijesti

-Sava Vulović, član atletskog kluba Rudar na dvoranskom mitingu, koji je proteklog vikenda održan u Novom Sadu, oborio je sopstveni juniorski dvoranski rekord Crne Gore. Vulović je bacio kulu, od 5 kilograma, 15,30 metara, a raniji rekord Vulovića bio je 14,73. –Uskoro nas očekuju zimske pripreme u Baru, a pored Vulovića na pripremama iz našeg kluba biće Petrić i Ćatović, kazao je trener Atletskog kluba Rudar Budimir Jestrović. On se zahvalio Rudniku uglja AD Pljevlja bez čije pomoći klub ne bi uspio nabavio neophodnu opremu. Pored toga Jestrović je najavio da će atletičari Rudara učestvovati početkom marta na dvoranskom mitingu u Beogradu, koji će biti upriličen povodom otvaranja atletske dvorane u glavnom gradu Srbije. –Očekujem da na tom takmičenju Vulović baci kuglu preko 16 metara, naglasio je Jestrović.

Datum: 30 Dec. 2015

21.12.2015. godine, u Ministarstvu prosvjete, je zvanično promovisan web portal www.obrazovanjeiprivreda.me. Portal je urađen za potrebe unapređenja saradnje između poslodavaca i škola u dijelu obavljanja praktičnog obrazovanja učenika srednjih stručnih škola u realnim uslovima rada.

Svečanu promociju je otvorio generalni direktor direktorata za opšte srednje, srednje stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Ministarstvu prosvjete gospodin Veljko Tomić, a učesnicima se obratila gospođa Elvira Hadžibegović-Bubanja, kao predstavnica KulturKontakt-a.

Portal je nastao u okviru regionalnog projekta „Jačanje saradnje škole i privrede“ koji je finansirao austrijski KulturKontakt. Crna Gora je jedina od zemalja učesnica ovog projekta koja je uspjela da aktivnosti na razvoju portala izvede do kraja. Portal će u narednom periodu služiti kao alat za brže i lakše povezivanje poslodavaca i škola, jer će sadržati sve potrebne informacije o potrebama privrede u smislu obrazovnog profila, broja učenika i perioda angažovanja sa jedne strane i ponude od strane škola sa druge. Pored informacija o ponudi i potražnji, portal će sadržati i druge relevantne podatke radi boljeg razumijevanja sistema obrazovanja i mogućnosti povezivanja sa školama.

... Detaljnije »

Datum: 23 Dec. 2015

      Na dvodnevnom seminaru održanom u Podgorici 09. i 10. 12. 2015.god. pod okriljem ETF-a učestvovao je profesor naše škole Vladan Cvijović.

    Prvog dana tema seminara je bila “Interna i eksterna evaluacija u srednjim stručnim školama” dok je tema drugog seminara bila “Kontinuirano stručno usavršavanje nastavnika”.

      Cilj prvog seminara je ocjena evalucionog procesa,da li taj process dobro funkcionše, da se identifikuju oblasti napretka ali i da se daju preporuke u kojem pravcu se mogu preduzeti radnje kako bi se unapredio proces i njegovi rezultati. Poseban akcenat je stavljen na izradu izvještaja Interne evaluacije kao i njegovo usklađivanje sa izvještajem Eksterne evaluacije i izrada akcionog plana za njegovo sprovođenje.

      Cilj drugog dana seminara je analiza stanja kontinuiranog profesionalnog razvoja nastavnika (KPR) u stručnom obrazovanju i obuci kao i ocjena i kvalitet kontinuiranog stručnog usavršavanja. Cilj seminara je da se dobije kritički osvrt na dosadašnje aktivnosti i dogovor o budućim aktivnostima.

Datum: 17 Dec. 2015

Stručni ispit (eksterni dio)

 

  • Subota 18. April – Crnogorski-srpski,bosanski,hrvatski jezik i književnost
  • Ponedjeljak 01. Jun – Strani jezik
  • Utorak 02. Jun – Matematika

Svi ispiti počinju u 1100 sati.

Odjeljenja  završnih razreda su:

  1. Tehničar za kompjutersko konstruisanje i upravljanje (IV1) – 31 učenik
  2. Tehničar marketinga i trgovine (IV2)  – 33 učenika
  3. Tehničar prodaje (IV3)  – 29 učenika
  4. Elektrotehničar energetike (IV4)  – 31 učenik
  5. Automehatroničar (IV5)  – 27 učenika
  6. Tehničar drvoprerade (IV6) - 25 učenika

Ukupn ... Detaljnije »

Datum: 16 April 2015

KRENULI SMO OD NAJBOLJIH

Interna evaluacija u Srednjoj stručnoj školi - Pljevlja

 

        Interna evaluacija u Srednoj stručnoj školi upravo je u toku i to počevši od 06.03. 2015. godine. I ovoga puta, kao što to obično biva, krenulo se od najboljih, odnosno od onih koji su na prošlogodišnjoj eksternoj evaluaciji imali najbolje rezultate.

        To su, prije svega, Aktiv crnogorskog – srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti i Aktiv nastavnika matematike. Na osnovu zvaničnog izvještaja objavljenog na sajtu Zavoda za školstvo, Aktiv crnogorskog – srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti imao je najbolju ocjenu ne samo na nivou Srednje stručne škole, već i na nivou svih stručnih škola u Crnoj Gori. Aktiv nastavnika matematike takođe je postigao najbolje rezultate i pokazao najbolji kvalitet rada u odnosu na aktive matematike u drugim crnogorskim stručnim školama.

        Nakon što su u prvoj sedmici evalucije članovi Uprave Škole (direktor, pomoćnik direktora i pedagog) prisustvovali na tri časa kod svih nastavnika matematike i maternjeg jezika, naredne sedmice hospitacija je obavljena u  aktivima s ... Detaljnije »

Datum: 25 Mart 2015

Datum: 02 Mart 2015

« 1 2 3 4 5 ... 11 12 »
Društvene mreže