.

Pretraga
Brojač posjeta
Početna » Arhiva vijesti

Ministarstvo odbrane raspisuje javni oglas za izbor četiri kadeta/kadetkinje (u daljem tekstu: kadeti) za potrebe Vojske Crne Gore, za obrazovanje na vojnim akademijama Republike Italije i Republike Austrije počev od studijske 2019/20. godine.

OPŠTI USLOVI JAVNOG OGLASA ZA KANDIDATE/KANDIDATKINJE:

  1. da su crnogorski državljani i da nemaju državljanstvo druge države;
  2. da nijesu mlađi od 1 ... Detaljnije »
Datum: 16 Mart 2019

U Pljevljima je 7 i 8.marta održan Sajam ženskog stvaralaštva. Manifestacija je bila izložbeno-prodajnog karaktera. Učestvovalo je 29 žena koje su izložile svoje proizvode. Prvi put su uzeli učešće i učenici osnovnih i srednjih škola, kao i 7 NVO. Srednju stručnu školu je predstavljalo preduzeće za vježbu,,Timber Mont’’, odjeljenje III-1 ekonomski tehničar. Mentor je profesorica Nada Jović. Priliku da pokažu svoju kreativnist imali su: Vučinić Tatjana, Alispahić Ilma, Bujaković Ljiljana, Delić Almina, Kotlaja Dajana, Bujišić Dejana, Tahiragić Dalila, Bekto Amela, Bašić Nejra, Vemić Srđan, Borović Pavle, Jović Miloš, Goločevac Aleksa, Dragaš Marko.

            Za učešće na sajmu učenici su pravili SUVENIRE OD DRVETA (magnete ... Detaljnije »

Datum: 13 Mart 2019

Srednja stručna škola Pljevlja uključena je u projekat „V za aktivizam”koji realizuje Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid a koji je podržan od strane Ministarstva sporta.

Cilj ovog projekta jeste da promovisanjem i praktikovanjem vrijednosti volonterizma, mladi uspostave mehanizme za razvoj i podršku omladinskog aktivizma doprinoseći stvaranju boljeg, sveobuhvatnog i solidarnog društva, kao i unaprijeđenje kapaciteta učenika i nastavnika za sprovođenje organizovanog uključivanja volontera i promovisanje vrijednosti volontiranja.

... Detaljnije »

Datum: 07 Mart 2019

U Srednjoj stručnoj školi, na času sociologije za učenike II-8 , III-5 i III-7 odjeljenja , organizovana je i realizovana radionica na temu :Mladi i alkoholizam .Čas je održan u svečanoj sali škole.

Učenici su imali priliku da se kroz edukativne igrice , rad u grupama i izradu mini projekata više informišu o alkoholizmu kao bolesti zavisnosti, znacima alkoholizma, razlozima zbog kojih mladi počinju da pretjerano konzumiraju alkoholna pića kao i o posljedicama , prevenciji i liječenju alkoholizma< ... Detaljnije »

Datum: 05 Mart 2019

Dana 28.02.2019.godine, učenici odjeljenja III1, finansijski smjer bili su u posjeti Upravi lokalnih javnih prihoda Opštine Pljevlja. Naša tema za ovo okupljanje su lokalni javni prihodi i javni rashodi. Pomoć oko cijelog projekta pružila nam je profesorica Amira Čolak.

 

Doček je bio jako prijatan uz  društvo Dragomira Gospića, Gorana Bajića i Vladimira Džuverovića. Direktor Uprave lokalnih javnih prihoda Dragomir Gospić nas je upoznao sa radom lokalne uprave. Goran Bajić (diplomirani pravnik) je istakao značaj samog poreza u vezi prometa nepokretnosti koji propisuje Crna Gora. Porez na nepokretnost se utvrđuje u zavisnosti u kom dijelu grada se nalazi nepokretnost, od čega je napravljena, koji je materijal u pitanju. Što se ovog poreza tiče, porez nije isti i u Pljevljima i u Podgorici. U daljem izlaganju naučili smo sve o porezu na nasleđe i pokl ... Detaljnije »

Datum: 05 Mart 2019

 

Posjeta Rudniku ugljaU petak,01.03.2019.godine učenici odjeljenja I7, smjer Bravar posjetili sz mašinsku radionicu Rudnika uglja. Zajedno sa nastavnikom praktične nastave Darkom Gačevićem obišli su radionicu za sječenje materijala,strugarsku radionicu, bravarsku radionicu i radionicu za zavarivanje.

Zahvaljujemo se upravniku radionice Rudnika uglja Radenku Ostojiću koji je odobrio posjetu , kao i glavnom inženjeru Goranu Đondoviću koji je upoznao učenike sa mašinama, njihovim djelovima i principom rada.

Inače dva učenika pomenutog smjera oba ... Detaljnije »

Datum: 05 Mart 2019

Povodom obilježavanja Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima 18.oktobra, učenici IV-3 odjeljenja (smjer : ekonomski tehničar) naše škole , na času psihologije , organizovali su radionicu na temu : “Protiv trgovine ljudima jer se tiče svih nas”. Voditelji radionice bili su Adelisa Kriještorac i Momčilo Gospić

Datum: 21 Jan. 2019

Ministrarstvo prosvjete je 29. septembra 2018. godine objavilo Javni konkurs za učenike i Javni konkurs za nastavnike za dodjelu sredstava iz Fonda za kvalitet i talente, koji traje do 20. oktobra 2018. godine. Za više informacija kliknite na linkove ispod.

Datum: 03 Okt. 2018

Datum: 03 Okt. 2018

Datum: 03 Okt. 2018

 

Dana 12.12.2017. godine, učenici obrazovnog profila ekonomski tehničar, bankarskog smjera, održali su Ogledni čas na temu: Vrste bankarskih poslova i formulari za odobravanje kredita. U organizaciji i izvođenju časa učenicima su pomagali predmetni nastavnici ekonomske grupe predmeta Amira Čolak i Marija Vučetić. U uvodnom dijelu časa prisutnim gostima, učenicima i profesorima, obratio se direktor škole Mervan Avdović, ističući zahvalnost predstavnicima NLB banke: vršiocu dužnosti gospođi Almi Mehonić i kreditnom referent gospodinu Tariku Dalagiji, za izdvojeno vrijeme i saradnju sa školom.

 

Kroz Power Point prezentaciju, kao korak upoznavanja, učenici su prisutnim približili viziju, vrijednosti i poslovanje NLB banke. Gosti iz NLB banke govorili su nešto više o vrstama bankarskih poslova i uslugama koje oni pružaju, elektronskom sistemu plaćanja i plaćanja putem mobilnih telefona i platnih kartica. Nakon izlaganja gostiju, učenice su imale priliku da postave nekoliko pitanja, kao npr.: ”Koliko su vaši korisnici ažurni po pitanju izmirivanja svojih obavaza?”, ”Na koji način doživljavate neku banku u Pl ... Detaljnije »

Datum: 12 Dec. 2017

« 1 2 3 4 5 ... 13 14 »
Društvene mreže