Pretraga
Brojač posjeta
Početna » Arhiva vijesti

Grupa učenika odjeljenja III-1 prezentovala je, 16. oktobra 2019.godine, referate iz predmeta Finansijsko poslovanje. Ideju za održavanje časa, kao i teme radova predložila je predmetna profesorica Amira Čolak.
Referate je izlagalo šesnaest učenica, koje su predstavile svoje zadatke na sljedeće teme:
"Nastanak i istorijski razvoj finansija" - Svetlana Kljajević i Anđela Milić, "Nastanak i razvoj nauke o finansijama" - Marija Zuković i Ena Plakalo, "Naučne discipline u okviru finansija" - Bojana Grujičić, Anđela Janjušević, Jovana Petrović i Anđela Pupović, "Komponente finansijskog sistema" - Anja Bojović, Marija Kunarac i Emilija Nenezić , "Istorijski razvoj novca" - Nikolina Borović, Ljubica Mršović i Danka Džarić i "Funkcije novca" - Jelena Potpara i Almina Čuturić.
Cilj časa je bio da učenici prikažu značaj finansija od njihovog začetka do danas, kao i da se samostalnim korišćenjem šire literature razviju vještine učenja i pisanja referata.
Času su prisustvovale profesorice Tanja Todorić i Jelena Leovac, čije je mišjenje da su najzanimljiviji referat predstavile učenice Nikolina Borović, Ljubica Mršović i Danka Džarić, a da je učenic ... Detaljnije »

Datum: 20 Okt. 2019

U cilju obilježavanja 18.oktobra-Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima učenici II-3 odjeljenja organizovali su kreativnu i zanimljivu radionicu na temu “I tebe se tiče”. Voditelji radionice bili su Teodora Lazarević i Mirnes Kordić .
Radionica je otvorena čitanjem teksta pod nazivom : “Slučaj Anita” i prikazivanjem filmova koji su govorili o surovoj eksploataciji i patnji žrtve trafikinga . Zatim je uslijedila diskusija učenika i rad u grupama o tome kakva bi trebala da bude uloga vršnjaka, škole, roditelja, policije ,Centara za socijalni rad , zdravstvenih institucija i civilnog sektora u rješavanju “Slučaja Anita” .

Tekst je čitala Tatjana Stevančević dok su film pripremili :Ksenija Veljković, Petar Grbović,Kosta Laketić i Miloš Damjanović.
Prezentaciju “Trgovina Ljudima” su pripremile : Savičić Dragana,Slijepčević Amela, Peković Predrag i Despotović Velimir.
Prikazan je i pano sa fotografijama i učeničkim porukama protiv trgovine ljudima koje su pripremile učenice : Jana Dajević,Hamijeta Čengić,Tijana Jašović i Andrea Lončar.
Mentorke učenicima bile su profesorice Adisa Malagić i ... Detaljnije »

Datum: 17 Okt. 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani,

Obavještavamo vas da je pokrenuta kampanja za dodjelu nagrada iz Fonda za kvalitet i talente, koja se i ove godine odvija pod sloganom „Za odličan 5“. U skladu sa navednim i, prije svega, u skladu sa potrebom nastavnika i učenika da budu informisani da je Konkurs u toku.

 

 

Datum: 14 Okt. 2019

Dana 11. 10. 2019. godine direktor naše škole gdin. Miljan Mitrović posjetio je SSŠ Dzemalidin Bijedić Goražde BiH. Razgovarano je o mogućnostima buduće saradnje apliciranjem na projekte prekogranične saradnje kod EU fondova. Direktor naše škole imao je priliku da se upozna sa dosadašnjim rezultatima SSŠ Dzemaludin Bijedić škole u razvoju dualnog obrazovanja kao i prenijeti naša iskustva o dualnom obrazovanju. Takođe je imao priliku razmijeniti mišljena i sa predstavnicima škole iz Republike Hrvatske.

Datum: 14 Okt. 2019

Učenici naše škole pohađali su Školu intelektualnih vještina, 7.10 i 8.10.2019 godine, koja je organizovana u gimnaziji Tanasije" Pejatović" u Pljevljima. Predavači su bili iz Beograda, a svrha učenja je brzo čitanje i razumjevanje pročitanog. Uz pratnju profesora Darka Gačevića, školu su pohađali sledeći učenici: Nikolina Kuburović, Milena Đuković, Ksenija Cmiljanić, Valentina Nenezić, Nikolina Paldrmić, Ajla Hrastovina, Mihailo Rondović, Bogdan Tešović, Nikolina Laketić, Imar Srna i Luka Šljivančanin.

Datum: 09 Okt. 2019

Dana 02.10.2019. godine u krugu restorana Milet bašta obilježen je Inkluzivni dan gdje su učestvovali i volonteri Srednje stručne škole Pljevlja.

Datum: 07 Okt. 2019

Povodom obilježavanja  Svjetskog dana turizma,  u Budvi je organizovano takmičenje srednjih stručnih škola u kuvanju. Cilj takmičenja je podizanje svijesti o značaju ulaganja u obrazovanje kada je u pitanju turistička perspektiva naše zemlje. 

Našu školu su predstavljali učenici  Arman Abazin III/6 (tehničar kulinarstva), Anastasija  Beljkaš III/8 (kuvar) i Adela Slijepčević IV/5 (tehničar kulinarstva ).
Tročlane ekipe su se takmičile u spremanju nacionalnog jela, serviranog na moderan način, i deserta. Učenici naše škole pripremali su glavno jelo jagnjeći kotlet ,, Milet bašta" i desert  ,, Srce Crnogorke".
Učesnici su dobili zahvalnice, a mentori učenicima su bili Jelena Stanimirović i Goran Ostojić . 
Datum: 07 Okt. 2019

U susret Danu Vojske, Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore i ove godine u utorak 01.10. su organizovali “Dan otvorenih vrata“ na školskom brodu „Jadran“.

Školski brod Jadran ugostio je preko 60 djece srednjih škola iz Andrijevice, Berana, Pljevalja, Šavnika, Žabljaka, Kolašina Mojkovca i Bijelog Polja. Organizovano je krstarenje Bokokotorskim zalivom kao i druženje sa posadom broda.

Tom prilikom djeca su imala mogućnost da se upoznaju sa bogatom istorijom jedrenjaka, ali i da od predstavnika Vojske saznaju koje su sve to prednosti i mogućnosti vojnog poziva.

Učenice  Srednje stručne škole iz Pljevalja odjeljenja III1(Ekonomski tehničar)- Borović Nikolina, Mršović Ljubica, Tošić Milica i Džarić Danka sa profesoricom engleskog jezika Draganom Sušić su prisustvovale ovom lijepom događaju. Boravak na brodu je bio vrlo prijatan i utisci su pozitivni.

Datum: 03 Okt. 2019

Dana 26. 10. 2019. godine učenici naše škole uz prisustvo profesora Adnana Džidića posjetili su Dan otvorenih vrata Ministarstva Unutrsašnjih poslova Crne Gore. Učenici su imali mogućnost da se upoznaju sa policiskom opremom.

Datum: 26 Sept. 2019

Dobitnica Luče I je Jelena Anđelić, a Luču II dobili su: Miljan Lončar, Ksenija Luković, Nevena Marković, Momčilo Gospić, Lucija MIjatović i Adisa Slijepčević.

 


 • LINK>>
 • Datum: 16 Jun 2019

  •  

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Datum: 07 Jun 2019

  SVIM VJERNICIMA ISLAMSKE VJEROISPOVIJESTI SREĆAN BAJRAM ŽELI KOLEKTIV JU SSŠ PLJEVLJA

  Datum: 04 Jun 2019

  U prostorijama Srednje stručne škole Pljevlja održan je dvodnevni seminar (1. i 2. juna 2019) u cilju obuke nastavnika stručnih škola za rad sa djecom sa posebnim obrazovnim potrebama. Seminar je podržalo Ministarstvo prosvjete Crne Gore, a dvadesetak nastavnika je imalo priliku da kroz dvodnevne radionice i razgovor sa predavačima: Svetlanom Dujović, Milanom Raičević i Tamarom Milić riješi dileme i nedoumice vezane za rad sa djecom koja imaju tjelesne ili intelektualne smetnje i obrazuju se po prilagođenom nastavnom programu.  

              Tokom prvog dana, učesnici seminara su obučeni za rad sa učenicima koji imaju vizuelne, slušne, tjelesne, govorno – jezičke i intelektualne smetnje. Poseban akcenat stavljen je na proces posmatranja i procjenjivanja učenika, kao i na razlikovanje različitih rješenja Komisije sa usmjeravanje kada je u pitanju obrazovanje učenika po prilagođenom programu i onih kojima prilagođavanje sadržaja nije neophodno, ali zbog eventualnih tjelesnih ograničenja imaju potrebu za obezbjeđivanjem posebnih uslova i pomagala pri radu.

  < ... Detaljnije »

  Datum: 04 Jun 2019

  Na finalnom takmičenju Crna Gora u ritmu Evrope, koje će se emitovati u direktnom televizijskom prenosu na Televiziji Crne Gore, u subotu 01.juna u 17 sati, opštinu Pljevlja predstavljaće Nejra Bašić, Andrej Nenadić, Ksenija Irić i Nikolina Đurović.  Ove godine, djeca iz Pljevalja predstavljaju Kraljevinu Dansku pjesmom Emmelie De Forest - Only Teardrops.

  Glasajte za favorite, glasajte za naše predstavnike porukom sa sadržajem  PJESMA_05  na broj 14741

   

  Datum: 29 Maj 2019

  « 1 2 3 4 5 ... 16 17 »
  Društvene mreže