.

Pretraga
Brojač posjeta
Početna » Arhiva vijesti

Stručni ispit (eksterni dio)

 

  • Subota 18. April – Crnogorski-srpski,bosanski,hrvatski jezik i književnost
  • Ponedjeljak 01. Jun – Strani jezik
  • Utorak 02. Jun – Matematika

Svi ispiti počinju u 1100 sati.

Odjeljenja  završnih razreda su:

  1. Tehničar za kompjutersko konstruisanje i upravljanje (IV1) – 31 učenik
  2. Tehničar marketinga i trgovine (IV2)  – 33 učenika
  3. Tehničar prodaje (IV3)  – 29 učenika
  4. Elektrotehničar energetike (IV4)  – 31 učenik
  5. Automehatroničar (IV5)  – 27 učenika
  6. Tehničar drvoprerade (IV6) - 25 učenika

Ukupn ... Detaljnije »

Datum: 16 April 2015

KRENULI SMO OD NAJBOLJIH

Interna evaluacija u Srednjoj stručnoj školi - Pljevlja

 

        Interna evaluacija u Srednoj stručnoj školi upravo je u toku i to počevši od 06.03. 2015. godine. I ovoga puta, kao što to obično biva, krenulo se od najboljih, odnosno od onih koji su na prošlogodišnjoj eksternoj evaluaciji imali najbolje rezultate.

        To su, prije svega, Aktiv crnogorskog – srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti i Aktiv nastavnika matematike. Na osnovu zvaničnog izvještaja objavljenog na sajtu Zavoda za školstvo, Aktiv crnogorskog – srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti imao je najbolju ocjenu ne samo na nivou Srednje stručne škole, već i na nivou svih stručnih škola u Crnoj Gori. Aktiv nastavnika matematike takođe je postigao najbolje rezultate i pokazao najbolji kvalitet rada u odnosu na aktive matematike u drugim crnogorskim stručnim školama.

        Nakon što su u prvoj sedmici evalucije članovi Uprave Škole (direktor, pomoćnik direktora i pedagog) prisustvovali na tri časa kod svih nastavnika matematike i maternjeg jezika, naredne sedmice hospitacija je obavljena u  aktivima s ... Detaljnije »

Datum: 25 Mart 2015

Datum: 02 Mart 2015

     Profesionalni razvoj nastavnika predstavlja kontinuirano sticanje, proširivanje znanja i vještina koje su potrebne za unapređenje kvaliteta nastave i postignuća učenika.

     Profesionalni razvoj na nivou škole (PRNŠ) predstavlja kontinuirani proces koji obuhvata različite aktivnosti koje se realizuju u školi. PRNŠ pruža mogućnost sticanja različitih vještina i kompetencija svim nastavnicima. Organizovanjem i realizacijom aktivnosti PRNŠ-a obezbjeđuje se kvalitetna i uspješna saradnja sa kolegama, pedagoško-psihološkom službom i upravom škole.

     Osnova na kojoj počiva PRNŠ (nastavnici uče jedni od drugih) podrazumijeva timski rad koji daje mogućnost stvaranja i razmjene novih ideja, ali i znatno veću efikasnost u radu pojedinca.

Sredinom marta u našoj školi će se održati seminar za nastavnike Srednje stručne škole .Iz Kataloga programa stručnog usavršavanja nastavnika  Zavoda za školstvo odabrana su dva seminara i to:

1. Problemsko učenje i kreativno  rješavanje problema 

2. Tehnike za prevladavanje  stresa  zaposlenih u obrazovanju

    Nastavnici će izabrati koji seminar im više odgovara.

     Svi nastavnici SSŠ koji imaju uslov za sticanje višeg zvanja treba da podnesu zahtjev i ovjerene kopije dokumenata direktoru škole najkasnije do 15.maja 2014.godine.

Sve priručnike i pravilnike ... Detaljnije »

Datum: 17 Feb. 2015

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 14 15 »
Društvene mreže